начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

конкурс за съдии по вписванията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: конкурс за съдии по вписванията

Мнениеот gandalf_bg » 19 Юни 2009, 10:47

в Трявна също е така - кандидат е действащия съдия по вписванията :D
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот titin » 19 Юни 2009, 11:04

В Самоков също :D
titin
Потребител

Мнениеот eligi » 19 Юни 2009, 11:05

Знаете ли какво е положението в Асеновград със заместващите?
eligi
Младши потребител

Мнениеот bezzakonie » 19 Юни 2009, 11:24

ами не...ти ако знаеш,сподели
bezzakonie
Младши потребител

Мнениеот bezzakonie » 19 Юни 2009, 11:25

но като се замисля едва ли ще е по-различно...
bezzakonie
Младши потребител

Мнениеот bezzakonie » 19 Юни 2009, 11:27

имам чувството,че както и да направят провеждането на тези конкурси щом си в БГ оправия няма!
bezzakonie
Младши потребител

Мнениеот peip » 19 Юни 2009, 14:02

Колеги, защо ми отнемате правото да участвам в конкурс???????? Не стига, че за разлика от Вас съм се явявала на конкурс и сега пак ще бъда на такъв. А към тези с нередовните документи имам питане - как ще окомплектовате преписки и ще вписвате документи като не можете за себе си да подадете редовни такива? Май по-добре е да се чете, а не да се укорява системата. На нас българите все някой ни е виновен.
peip
Потребител

Мнениеот eligi » 19 Юни 2009, 14:25

Все още няма комисия, конспект....... Явно ще се реши ден преди самия изпит........
eligi
Младши потребител

Мнениеот bezzakonie » 19 Юни 2009, 14:40

peip,кой ви отнема правото?
Системата наистина си е такава-порочна.Това дори не е нужно някой да ви го казва...то се вижда!Българинът вече се е нагледал на подобни неща...как да повярва че има справедливост.И сега на този конкурс ще си проличи.Вече повечето кандидати знаят кой заема временно тези уж свободни места и ще видим дали след изпита ще си останат пак те.
Според мен едва ли само те са кадърни да издържат изпита.
А що се отнася за колегите с нередовни документи-не сте права,че не стават,само защото с това не могат да се справят...знаем че някои колеги са върнати за незначителни неща.А има и колеги,които умишлено са пуснали нередовни документи,защото са научили в последния момент и са подали само документите,с които разполагат,за да се регистрират за участие и за да могат да се коригират в допълнителния 7-дневен срок.
bezzakonie
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 19 Юни 2009, 15:16

Интересно.
Пеип, на какъв конкурс сте се явявали,
като сте назначени - до провеждане на конкурс.
И това става без конкурс - по документи.
Нищо лично. Просто се чудя за какъв конкурс пишете.
И моля, няма нужда от такъв патетизъм. Айде холъм.
Да не сме 3 клас.
Никой нищо не ви отнема.
genius75
Потребител

Мнениеот zheleva » 19 Юни 2009, 22:22

Скъпа Peip, като ти чета постера и се чудя дали изобщо си наясно с действителността в БГ и как точно се случват нещата по подобни конкурси. Струва ми се че бъркаш понятието "отнемате право да участвам в конкурс" с понятието "отнемате илюзиите ми за спечелване на конкурс". И между другото, само да уточня, че моите документи са изрядни, но ме връщат заради удостоверение за идентичност на имената/фамилията/ по лична карта и по диплома са ми различни, независимо че ЕГН ми е едно и също. Сигурна съм, че и на теб нямаше да ти хрумне, че ще бъдеш с нередовни документи, точно заради това. И още нещо, на което също няма да ми повярваш, но с четене и знания няма да спечелиш конкурса.............
zheleva
Потребител

Мнениеот lili81 » 20 Юни 2009, 12:10

Здравейте колеги,
искам да споделя, че във Варна ситуацията е същата- ще се явява колега, който към момента е съдия по вписванията Ирина Калева.
lili81
Младши потребител

Мнениеот megi_law » 20 Юни 2009, 12:16

Колеги,мисля,че не сте прави за конкурса!Вижте този за ДСИ,много от кандидатстващите също бяха назначени временно до конкурс,но колко от тях спечелиха!Лично в нашия район -бяхя обявени две места ,но никой от временно изпълняващите ДСИ не спечели.Спечелиха тези,които разчитаха на депутатско лоби и на връзки в МП-разбирай депесарски!Аз ще се явя за удоволствие да погледам отстрани драпането на тези,за които Ви пиша по-горе-пък някой знае ли как ще изглежда МП след 5юли?
megi_law
Младши потребител

Мнениеот bezzakonie » 20 Юни 2009, 13:35

megi_law написа:Колеги,мисля,че не сте прави за конкурса!Вижте този за ДСИ,много от кандидатстващите също бяха назначени временно до конкурс,но колко от тях спечелиха!Лично в нашия район -бяхя обявени две места ,но никой от временно изпълняващите ДСИ не спечели.Спечелиха тези,които разчитаха на депутатско лоби и на връзки в МП-разбирай депесарски!Аз ще се явя за удоволствие да погледам отстрани драпането на тези,за които Ви пиша по-горе-пък някой знае ли как ще изглежда МП след 5юли?

megi_law,дано да си права и това наистина да е така!Но ще мине конкурса и тогава пак ще си пишем.
Предлагам да оставим тази тема вече и да се насочим към обсъждане на въпроси свързани с изпита.И колеги,които са се явявали ако се сещат за някои задавани въпроси от теста да ги споделят и да коментираме.
bezzakonie
Младши потребител

Мнениеот dedra » 20 Юни 2009, 14:43

напълно съм съгласна с колежката megi - конкурса обещава да бъде много интересен. определено предстоящите избори поставят много неизвестни.
dedra
Потребител

Мнениеот Biby » 21 Юни 2009, 09:19

peip написа: А към тези с нередовните документи имам питане - как ще окомплектовате преписки и ще вписвате документи като не можете за себе си да подадете редовни такива?.

А защо мислите, че Вие ще се справите по-добре с окомплектоването и вписването, след като не четете написаното и не вниквате в проблема?
На 90% от кандидатите документите са нередовни не по тяхна вина! Не пишело за какъв точно конкурс по ЗСВ е свидетелството за съдимост, а не че въобще не е депозирано свидетелство /което би било по вина на кандидата/. А не пише за какъв конкурс е, защото служителките в Бюро съдимост ги мързи да го напишат. А си подавам коректно заявление за СС, а те ми го съкращават по тяхна преценка.

peip написа: Май по-добре е да се чете, а не да се укорява...

Точно така!

Предполагам, че сте съдия по вписванията, временноназаначен на длъжността и не Ви се нрави нашето обсъждане? Разбираемо е. :wink:
Последна промяна Biby на 26 Юни 2009, 22:37, променена общо 1 път
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот jubelee » 21 Юни 2009, 09:32

titin написа:В Самоков също :D

В Самоков в момента длъжността "съдия по вписванията" се упражнява от ДСИ, по заместване. Грешна Ви е информацията.
jubelee
Младши потребител

Мнениеот megi_law » 22 Юни 2009, 19:38

Няма проблем,ще отстраним пороците по нередовността на документите!Но дали ще разчитаме на същото и от препитващата комисия -относно това,което ни предстои мога само да прибавя ,че въпросите са от указаните нормативни актове .Въпросите са 52 или 60 ,от които повече от 50%трябва да са верни,за да има положителна оценка.Като цяло въпросникът ще трябва за устното събеседване-а там каквото господ покаже!Моля ако някой разполага с теста да го изпрати!
megi_law
Младши потребител

Мнениеот Biby » 23 Юни 2009, 09:59

Колеги, видяхте ли чл.19 от новия СК?
Според него брачните договори и приложимият законов режим /на разделност/ ще се регистрират в централен електронен регистър към АВ. Редът за воденето и съхраняването на регистъра ще се определи с наредба на министъра на правосъдието. :wink:
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот genius75 » 24 Юни 2009, 17:49

Биби, мислиш ли че ще има въпроси от новия СК, че така си се зачела в него?
Той още не е влязъл в сила, тъй че не се хаби......................
genius75
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити