начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изпълнително дело срещу непълнолетен

Изпълнително дело срещу непълнолетен

Мнениеот darito » 09 Май 2009, 21:09

Непълнолетният не притежава имущество на свое име. Доколкото знам е прехвърлил недвижим имот по време на досъдебното производство. След изпратена Покана от ЧСИ е направил вноска от 80 лв, а задължението е над 5000лв без законната лихва, която е над 1000лв и разноски за адвокатски хонорар.Как мога да си получа вземането от родителите по чл.48 от ЗЗД? Имам ли право да подам Заявление за издаване на Заповед за изпълнение по чл.410 срещу родителите и да искам издаване на Изпълнителен лист срещу тях?
darito
Нов потребител

Re: Изпълнително дело срещу непълнолетен

Мнениеот darito » 10 Май 2009, 20:42

Защо си мислите, че не съм използвал услугите на адвокат? Консултациите, които направих ме объркаха и затова реших да споделя във форума. Недоумявам защо трява да има толкова агресия в мненията и то при положение, че съм пострадал и съм бил обект на престъпление . При положение, че на престъпника му е наложена присъда Пробация, едва ли би се превъзпитал, макар че има и други престъпления за които е осъден.
darito
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство