начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

частен инкасатор

частен инкасатор

Мнениеот georgievavyara » 01 Апр 2009, 00:11

Здравейте,

Моля да ме насочите към фирма която изкупува вземания. Случая е следния преди около година заех на познат пари, срещу което ми се издаде запис на заповед. За съжаление заемателя не се появи на падежа, скри се, смени си телефона, а и на домашния му адрес не може да бъде намерен. До момента стотинка не е върнал. Прави и мен и нотариуса ми на маймуни. Издирила съм имущество на негово име. И тъй като на мен ми омръзна да ме смятат за по глупава от колкото съм, търся по-лесен за мен начин да разреша този проблем.

Предварително благодря за информацията
georgievavyara
Нов потребител

Re: частен интасатор

Мнениеот Гост. » 01 Апр 2009, 04:07

georgievavyara на 31 Мар 2009 11:11 pm
Здравейте,

Моля да ме насочите към фирна която изкупува вземания. Случая е следния преди около година заех на познат пари, срещу което ми се издаде записна заповед. За съжаление заемателя не се появи на падежа, скри се, смени си телефона, а и на домашния му адрес не може да бъде намерен. До момента стотинка не е върнал. Прави и мен и нотариуса ми на маймуни. Издирила съм имущество на негово име. И тъй като на мен ми омръзна да ме смятат за по глупава от колкото съм, търся по-лесен за мен начин да разреша този проблем.

Предварително благодря за информацията

Хъм, нищо че е 1 април, но не разбирам вие аджеба, какво дирите при вашия нотариус. И, като сте при него защо/в качеството си на юрист, не на нотариус/ не ви изготви документацията и да преминете към събиране на вземането си/ прочитам, че сте проверили имущественото състояние на длъжника по Запис-а на Заповед/.
Един съвет- не цедирайте вземането си по ЗЗ, а просто с оригинала/ въоръжена с финикийски знаци/ и при АДВОКАТ.
Ако има какво да се вземе/ секвестира/ от длъжника- ваше е, но отнема около два месеца време. Все пак иде реч за две дела....
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 01 Апр 2009, 06:44

Все по-малко хора харесват идеята да се обръщат към адвокат, съд и съдебен изпълнител. Всеки предпочита да си цедира вземанията на някоя събираческа фирма, макар и на загуба, която да се занимава вместо тях с дългата и неприятна процедура по изваждане на изп. лист и водене на изп. дело.

Към питащата - има няколко такива събирачески фирми, аз се сещам на прима виста за "Еос Матрикс", при тях имаше някакви преустройства напоследък, но все още съществуват. Това е фирмата, на която ОББ и Уникредит Булбанк цедират лошите си кредити, като видят, че не могат да си съберат парите дълго време.

Проблемът е, че всички събирачески фирми искат да имате поне изп. лист, за да тръгнат да Ви събират вземанията. На никой не му се занимава със съдебни процедури и т.н. Т.е. най-добре според мен първо да пробвате по стандартния начин на събиране на вземанията си (съд->съдебен изпълнител) и чак след като видите, че не става по този начин, да си прехвърлите (цедирате) вземането си.

Имайте предвид, че ако длъжникът от сега се укрива, след това ще бъде също трудно да бъде открит (при евентуално изп. дело срещу него). Ако не бъде намерен на адреса, ще се наложи да му бъде назначен служебен адвокат (т.нар. "особен представител"), а тук процедурата също е доста тромава. Но не се отчайвайте :mrgreen:
Поли, нотариусът сигурно се опитва да връчи нотариална покана :wink: Нали записът на заповед трябва да се предяви, за да се издаде заповед за изпълнение и изп. лист :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Апр 2009, 07:12

"ЕОС МАТРИКС" обслужват и Енергофикацията - бившата "Електроразпределение" - вероятно са ЧЕЗ за момента.

Пращат едни писма - напомнителни и нищо повече - надявам се да не ми излезат с джипове и висящи от вратите мутри.

Ще ги съдя разбира се, какво друго.

Последната ми улична битка - есента на 2003 година, площада пред църквата, банкомата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 01 Апр 2009, 08:03

Ами малко по малко хората ще се научат, че трябва да си предявяват записите на заповед още с издаването им, защото никога не се знае дали няма да попаднат на съдия Вълков :wink: :
viewtopic.php?f=4&t=28144&st=0&sk=t&sd=a&start=60

Този съдия мрази банките, всичките са пропищели от него, превърнал се е в символ на...и аз не знам на какво...не пише ЕГН на длъжниците в ИЛ и ЗНИ, преквалифицира своеволно молбите за издаване на ЗНИ по чл. 417 ГПК в молба за заповед за изпълнение по чл. 410 ГПК...

Същото е и със записите на заповед. Просто законът и някои съдии ги нямат несъдебните изп. основания вече за нищо.

Така че един малък съвет - ако давате на заем пари на някого - винаги с писмен договор с нотариална заверка (за да мине по чл. 417, т. 3 ГПК) :wink: За да няма после хън-мън :wink:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Апр 2009, 08:32

Съдия Вълков е районен съдия, в един от градовете, където има натоварена и интензивна съдебна работа, за да поясним и на останалите.

Започва кариерата си през 2001 година, като изгражда репутацията си на последователен и принципен съдия.

Явно липсата на връзки и/или естеството на фамилното му име са причина за недолюбването му.

Интригата е силна - тъй като очевидно е безкористен съдия, явно не е изкушаван и т.н.

Емоциите, които предизвиква с решенията си, винаги са силни - винаги отсъжда справедливо и в полза на двете страни.

А относно прословутата счетоводна сметка - и оценката на съдията за счетоводното записване - подкрепям тезата в юридическите среди, че по извлечение от сметка може да се търси дълг, но това е една неестествена привилегия - така, както едно вземане съществува, така може и да не е валидно.

Договорът е двустранна връзка, обичайно скрепена с подписите на поне две от страните. Комуналните услуги са благо и би трябвало да струват стотинки - така, както е във всички южни държави.

Не може парното да струва 1 000 лева на месец при условие, че имаме три дни сняг на година и т.н.

Впрочем навремето си разказвахме вицове - как на Запад, например в Англия се къпят цялото семейство - пълнят една вана с вода и първо влиза жената, децата, мъжът. Без да сменят водата. Накрая сигурно къпят и кучето, мият чиниите и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 01 Апр 2009, 08:43

Доста кофти ситуация.Преди време един мой клиент беше изпаднал в същата и беше доста кофти.Не ви остава нищо друго освен да удостоверите чрез протест или ако имате клауза "без протест" с нотариална покана , че издателят се укрива и саботира предевяването на документа.След това спокойно си вадите ЗНИ и ИЛ и може да се опитате да продадете вземането.И един безплатен съвет , ако продавате искайте да е с договор за цесия , а не с джиросване.Че ако не успеят да намерят длъжника , да не съберат дълга от вас.Не е лошо и да се консултирате с адвокат , за да не направите грешка.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Re: частен инкасатор

Мнениеот kalahan2008 » 01 Апр 2009, 21:52

Започва кариерата си през 2001 година, като изгражда репутацията си на последователен и принципен съдия.

Явно липсата на връзки и/или естеството на фамилното му име са причина за недолюбването му.

Интригата е силна - тъй като очевидно е безкористен съдия, явно не е изкушаван и т.н.
Емоциите, които предизвиква с решенията си, винаги са силни - винаги отсъжда справедливо и в полза на двете страни.

Мдааа, най-справедливият :mrgreen: За някои ищци минава лесно при него, за други невероятно трудно...всичките банки са пропищяли от него, преди беше само ДСК, а сега всичките (без определени, разбира се :wink: )
Но така е, човекът няма гръб :wink: безкористен и честен до дъното на душата си...
Иване, кажи ми каква е логиката да се издава ИЛ, в който не е посочено ЕГН на длъжника? Кой друг съдия го прави? Хайде, ако се казва Хвалипръцко Муфтаджиев, иди-дойди, рядко име е, но ако е Иван Петров Георгиев...? Как ще се идентифицира лицето? Та нали само на основание едно сбъркано ЕГН може да се възразява срещу ЗНИ, а какво остава срещу цяло ЕГН (липсващо)?
И ако толкова е съпричастен на длъжниците, нима е трудно да се досети, че отказвайки издаване на ЗНИ (съответно принуждавайки взискателя да подава ново зявление, с надеждата да попадне при друг съдия, и да плати наново държавната такса от 2%), просто натоварва длъжника с още и още разноски...тези ДТ, заради които всъщност е цялата далавера по отказите за издаване на ЗНИ (сякаш в неговия джоб влизат) така или иначе банката ще си ги приспадне и ще си ги събере по-късно от длъжника. Какво се получава? Набутваме длъжника с двойна такса за издаване на ЗНИ. Защото сме "честни" и "принципни"...
kalahan2008
Активен потребител

Re: частен инкасатор

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Апр 2009, 22:50

Съдия Вълков или примерно Съдия Хикс е перфекционист - казвам го от гледна точка на двете ми дела при него - съжалявам, но трудно е да пиша за реален човек - дори езика ми се прехапа два пъти, та всуе трих-бърсах.

Не може да кажа нищо лошо - чел съм негови опозиционни на теорията становища и съм разсъждавал на глас за вселението на изповедта и мира и т.н.

Съдията е над емоциите - ето отново си прехапах езика - не искам да го коментирам.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство