начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Колеги, помогнете - ДТ срещу заповед за незабавно изпълнение

Re: Kolegi ,pomognete

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 19:32

Е, сега този адвокат Николов, все е на топа. Аз като си спомня каква каша е докато си студент - чак на държавните изпити разбираш нещо.
Например дееспособност и правоспособност - това ми беше някаква Индия.

Гражданския процес си спомням, че нищо не разбирах в началото - чак като правех вече реални обжалвания на клиенти прочетох и увода, дето се вика.

Ето и вчера съдът се опита да ме изложи - "Да се даде ли ход на делото?" - "Предоставям на съда." - "Това като становище ли е?", все едно кой знае какво съм казал.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 24 Мар 2009, 19:35

Сега в момента съм в час по наказателно, после ще коментираме.

Гпк, не съм изучавал още. В трети курс съм.

Палимсест ще те оборя по казуса
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 24 Мар 2009, 20:14

В час решаваме казуси, които са ми елементарни.

Систем, да прав си. Съдебна и държавна такса май е едно и също. Но всичко ли отива в бюджета? Някои приходи не остават ли в самото съдебно учреждение за извършените от него разходи? Имаше някакви две тарифи за определяне на таксите-обща и ведомствена- втората отива в републиканския бюджет, следов. е държавна такса, а първата не отива в тоя бюджет, а си остава такса в полза на учреждението.
advokat__nikolov

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 20:23

Как така - наказателното право се учи заедно с процеса - или процеса е накрая, вярно, вярно.

Но то по - важно е материалното право.

Наказателното право, обаче е музика за ушите - особено като се започнат анализите и правните доктрини. По мое време, обаче направо си праскаха Маркс, Ленин.

Някой да има Иван Ненов - "Особена част"?
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 24 Мар 2009, 20:28

Аз я имам.
advokat__nikolov

Мнениеот donna » 24 Мар 2009, 20:33

Предложение:

Николов да напише разботка по темата кога ,къде и колко държавни такси се дължат. Ще е безценно помагало. :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 24 Мар 2009, 20:40

Николов, странно но ти май пак не разбра...казуса е ясен поне за някои, за други още е темна мЪглА...пък и аз казах каквото трябваше да кажа, пък и ти показа какво можеш, публиката оцени, ръкопляска ... извялкоха се ползи за всички, поне разбрахме, за видовете такси и къде ходят парите които се внасят... :lol: :lol: :lol: или поне още едно различно, до степен на обсурд, мнение ... :lol: :lol: :lol: и ще оборваш когото требе, след като завършиш и работиш като някакъв...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 24 Мар 2009, 20:55

аз пък обичам емотикони :lol: :lol: :lol: :lol: !!!!

/малко да се изкажа и аз като айвън-темата една, аз..../
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 24 Мар 2009, 20:57

Палимсет, казуса е ясен преди 5 часа. Говорим за разноски вече. Навлизаме в друг казус. И стига с тая практика. Може да си практикуващ, но това не означава че си знаещ.

Систем е и практикуващ, и знаещ!
advokat__nikolov

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 21:02

Аз пък имам такава литература - "Такси и разноски в данъчно-ревизионните процедури".

Така, че не е изключено и такъв материал - "За същността на възражението по новия ГПК и светлината на лампата на улицата".

Както се шегувахме като колеги - когато ни искаха да сме в 06.30 на упражнение по Административно право - доцент Сивков - купи ли си сутрешния брой на вестник "Административни новини" - то ти се спи сутрин, ама проклет доцент.

Иначе адмирирам всяка една тема по ГПК, защото явно истинските тълкуватели работят на практика, не на теория.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот zenitn » 24 Мар 2009, 22:16

а, че кога Сивков стана доцент- помня и аз онези дни, когато ни спряташе в 7.30 упражненията, ама беше си обикновен асистент :shock:
zenitn
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 22:37

Еми, значи греша - впрочем Сивков има такава статия - "Автономност на общините" - аз си го тача - стойностен е - и като човек - и като административен преподавател.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 24 Мар 2009, 22:41

Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот zenitn » 24 Мар 2009, 22:43

а-май не грешите- то много отдавна беше асистент-преди близо 13-14 години :oops:
zenitn
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 22:48

Еми, радвам се за колегата - доцент е доста.
Ама пък бях и аз негов студент.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот zenitn » 24 Мар 2009, 22:57

тогава много ни юркаше, и много му се връзвахме, ама сега най-добре ми идва точно административното- може да е и благодарение на него - в крайна сметка на изпита стигнах до бистренето на въпроса "Кажете колега, кои са реквизитите на любовното писмо"- 2 часа и 30 минути по часовник ми беше изпитът- колегите от групата бяха откачили да ме чакат и да се чудят какво става-
ей- върнахте ме в младостта...... :oops: :roll:
zenitn
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 23:12

Тарикатленс е този доцент, значи.

Ех, сега да бях в трети курс - каква тъпотия - впрочем.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 24 Мар 2009, 23:43

След като хАдвукат Николов ни показа колко "знае", мисля че темата се изчерпа...сега се сещам за нещо умно, мисля Ницше бе го казал мноо точно, в смисъл що е нужно да злословим, достатъчно е да кажем истината за един човек...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 25 Мар 2009, 00:56

И какво от това, аз само си тренирам.

Тренировката днес в Lex.bg беше полезна за мен.

Нали, знаеш, трябва тренинг. Лекс е "фитнес, тренинг" на знанията и мисълта.
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 25 Мар 2009, 01:05

напраоо се оля!
Аватар
palimsest
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство