- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Колеги, помогнете - ДТ срещу заповед за незабавно изпълнение
|
|
66 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Kolegi ,pomognete
Е, сега този адвокат Николов, все е на топа. Аз като си спомня каква каша е докато си студент - чак на държавните изпити разбираш нещо.
Например дееспособност и правоспособност - това ми беше някаква Индия.
Гражданския процес си спомням, че нищо не разбирах в началото - чак като правех вече реални обжалвания на клиенти прочетох и увода, дето се вика.
Ето и вчера съдът се опита да ме изложи - "Да се даде ли ход на делото?" - "Предоставям на съда." - "Това като становище ли е?", все едно кой знае какво съм казал.
Например дееспособност и правоспособност - това ми беше някаква Индия.
Гражданския процес си спомням, че нищо не разбирах в началото - чак като правех вече реални обжалвания на клиенти прочетох и увода, дето се вика.
Ето и вчера съдът се опита да ме изложи - "Да се даде ли ход на делото?" - "Предоставям на съда." - "Това като становище ли е?", все едно кой знае какво съм казал.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Сега в момента съм в час по наказателно, после ще коментираме.
Гпк, не съм изучавал още. В трети курс съм.
Палимсест ще те оборя по казуса
Гпк, не съм изучавал още. В трети курс съм.
Палимсест ще те оборя по казуса
- advokat__nikolov
В час решаваме казуси, които са ми елементарни.
Систем, да прав си. Съдебна и държавна такса май е едно и също. Но всичко ли отива в бюджета? Някои приходи не остават ли в самото съдебно учреждение за извършените от него разходи? Имаше някакви две тарифи за определяне на таксите-обща и ведомствена- втората отива в републиканския бюджет, следов. е държавна такса, а първата не отива в тоя бюджет, а си остава такса в полза на учреждението.
Систем, да прав си. Съдебна и държавна такса май е едно и също. Но всичко ли отива в бюджета? Някои приходи не остават ли в самото съдебно учреждение за извършените от него разходи? Имаше някакви две тарифи за определяне на таксите-обща и ведомствена- втората отива в републиканския бюджет, следов. е държавна такса, а първата не отива в тоя бюджет, а си остава такса в полза на учреждението.
- advokat__nikolov
Как така - наказателното право се учи заедно с процеса - или процеса е накрая, вярно, вярно.
Но то по - важно е материалното право.
Наказателното право, обаче е музика за ушите - особено като се започнат анализите и правните доктрини. По мое време, обаче направо си праскаха Маркс, Ленин.
Някой да има Иван Ненов - "Особена част"?
Но то по - важно е материалното право.
Наказателното право, обаче е музика за ушите - особено като се започнат анализите и правните доктрини. По мое време, обаче направо си праскаха Маркс, Ленин.
Някой да има Иван Ненов - "Особена част"?
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Предложение:
Николов да напише разботка по темата кога ,къде и колко държавни такси се дължат. Ще е безценно помагало.
Николов да напише разботка по темата кога ,къде и колко държавни такси се дължат. Ще е безценно помагало.
- donna
- Старши потребител
Николов, странно но ти май пак не разбра...казуса е ясен поне за някои, за други още е темна мЪглА...пък и аз казах каквото трябваше да кажа, пък и ти показа какво можеш, публиката оцени, ръкопляска ... извялкоха се ползи за всички, поне разбрахме, за видовете такси и къде ходят парите които се внасят... или поне още едно различно, до степен на обсурд, мнение ... и ще оборваш когото требе, след като завършиш и работиш като някакъв...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
аз пък обичам емотикони !!!!
/малко да се изкажа и аз като айвън-темата една, аз..../
/малко да се изкажа и аз като айвън-темата една, аз..../
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Палимсет, казуса е ясен преди 5 часа. Говорим за разноски вече. Навлизаме в друг казус. И стига с тая практика. Може да си практикуващ, но това не означава че си знаещ.
Систем е и практикуващ, и знаещ!
Систем е и практикуващ, и знаещ!
- advokat__nikolov
Аз пък имам такава литература - "Такси и разноски в данъчно-ревизионните процедури".
Така, че не е изключено и такъв материал - "За същността на възражението по новия ГПК и светлината на лампата на улицата".
Както се шегувахме като колеги - когато ни искаха да сме в 06.30 на упражнение по Административно право - доцент Сивков - купи ли си сутрешния брой на вестник "Административни новини" - то ти се спи сутрин, ама проклет доцент.
Иначе адмирирам всяка една тема по ГПК, защото явно истинските тълкуватели работят на практика, не на теория.
Така, че не е изключено и такъв материал - "За същността на възражението по новия ГПК и светлината на лампата на улицата".
Както се шегувахме като колеги - когато ни искаха да сме в 06.30 на упражнение по Административно право - доцент Сивков - купи ли си сутрешния брой на вестник "Административни новини" - то ти се спи сутрин, ама проклет доцент.
Иначе адмирирам всяка една тема по ГПК, защото явно истинските тълкуватели работят на практика, не на теория.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
а, че кога Сивков стана доцент- помня и аз онези дни, когато ни спряташе в 7.30 упражненията, ама беше си обикновен асистент
- zenitn
- Младши потребител
Еми, значи греша - впрочем Сивков има такава статия - "Автономност на общините" - аз си го тача - стойностен е - и като човек - и като административен преподавател.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
а-май не грешите- то много отдавна беше асистент-преди близо 13-14 години
- zenitn
- Младши потребител
Еми, радвам се за колегата - доцент е доста.
Ама пък бях и аз негов студент.
Ама пък бях и аз негов студент.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
тогава много ни юркаше, и много му се връзвахме, ама сега най-добре ми идва точно административното- може да е и благодарение на него - в крайна сметка на изпита стигнах до бистренето на въпроса "Кажете колега, кои са реквизитите на любовното писмо"- 2 часа и 30 минути по часовник ми беше изпитът- колегите от групата бяха откачили да ме чакат и да се чудят какво става-
ей- върнахте ме в младостта......
ей- върнахте ме в младостта......
- zenitn
- Младши потребител
Тарикатленс е този доцент, значи.
Ех, сега да бях в трети курс - каква тъпотия - впрочем.
Ех, сега да бях в трети курс - каква тъпотия - впрочем.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
След като хАдвукат Николов ни показа колко "знае", мисля че темата се изчерпа...сега се сещам за нещо умно, мисля Ницше бе го казал мноо точно, в смисъл що е нужно да злословим, достатъчно е да кажем истината за един човек...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
И какво от това, аз само си тренирам.
Тренировката днес в Lex.bg беше полезна за мен.
Нали, знаеш, трябва тренинг. Лекс е "фитнес, тренинг" на знанията и мисълта.
Тренировката днес в Lex.bg беше полезна за мен.
Нали, знаеш, трябва тренинг. Лекс е "фитнес, тренинг" на знанията и мисълта.
- advokat__nikolov
напраоо се оля!
-
66 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|