начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Частен съдебен изпълнител - запор

Re: Частен съдебен изпълнител - запор

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Мар 2009, 21:03

Последната мода е да правят кръгов запор.
Прави се след запой.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Мар 2009, 21:13

Вярно, сега прочетох ГПК-то, няма перемция по делата за издръжка.
Сега отивам да се обеся на катерушката, до Стойчо Раданов, ще легна аз.
Перемция - тази хубава славянска дума, не я бях чувал от времето, когато пишех със златно мастило.
От фукня.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2009, 21:21

:roll: Изображение

443, ал.1 т.8 просто повтаря чл. 330, ал.1 б.д. Не те разбирам, а ей богу, винаги опитвам. Вероятно проблема е у мен, но дори и сянка от Езоп не откривам...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 04 Мар 2009, 21:35

rumpenshtilken написа:Здравейте,
Така значи от три години съм осъден да заплащам месечна издръжка на сина ми в размер на 70лв. Изплатил съм всичко и с лихвите от задна дата до ден днешен.

8) А дали наистина сметката излиза вярна ? Лихва се дължи върху всяка вноска от датата на нейната изискуемост, получава се една доста интересна цифра, когато се сметне задължението :wink: Отделно, сигурен ли сте, че не дължите и някакви т.нар. "публични вземания" :roll: :?:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Мар 2009, 21:57

Съдия-изпълнителя прави запой с колеги, след което отива на работа и прави запор.
Кръгов запор значи запор навсякъде където се сетиш - един вид - моля да наложите запор на всички банкови сметки на длъжника.
Но не изчакват информация от банка по банка, а направо орат.
А иначе - Стойчо Раданов е патоанатома, дето се обеси на катерушките в градинката на междублоковото Петко Каравелов - Бурел (бивша Цона Петкова) - Шмидт (настоящ ... не го знам).
Беше много комично, разбира се не и за близките му.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 05 Мар 2009, 21:03

Апропо не мога и аз да разбера злобата и неучтивото отношение на по-горе изказалия се, който и нещо ми имитира ника - pumpenshtilken. Приятелю не си забавен. Така да споделя аз какво направих до тук по моя въпрос. Уредих си среща със СИ и го попитах на какво основание е това съобщение за запор. Той ми каза, че от 11-ти месец миналата година не е плащана издръжка. Аз направих ато ме посъветвахте и си бях ксерокопирал обратните разписки от платените издръжки месец по месец. Човека ги погледна и се увери, че до 28.02.2009г. включително всичко е платено навреме. Каза ми да си напиша една молба. Аз го сторих и сега чакам резултат и становище от СИ.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Мар 2009, 21:11

:roll: Браво, rumpenshtilken, за това че ти спестих едни пари- да купиш нещо на детенце! :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 05 Мар 2009, 21:20

Обезателно :wink: Утре даже го взимам при мен и така ше го нагушкам моя дребосъчо. Благодаря много за съветите. Очаквам с нетърпение отговора на СИ по молбата ми.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 06 Мар 2009, 17:08

Г-н rumpenshtilken, нещо не е доизказано вероятно от Вас. След като имате съдебно решение за размера на издръжката и както твърдите я плащате със пощ.запис, защо тогава майката на вашето дете иска да събира пари с помоща на съдебен изпълнител ? Има ли нещо което да не сте платили ?
Щом като вие сте добронамерен и желаете да плащате не виждам причина да се прибягва до услугите на съдебен изпълнител.
p_dyan
Потребител

Мнениеот Гост. » 06 Мар 2009, 19:17

:roll: Това е реторичен въпрос. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Мар 2009, 19:25

Не е платил за Уискито на съдебния изпълнител.

Дъмпела поскъпна, поскъпна.
ivan_lawyer
Старши потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство