начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Частен съдебен изпълнител - запор

Частен съдебен изпълнител - запор

Мнениеот rumpenshtilken » 03 Мар 2009, 15:58

Здравейте,
Не сьм юрист, за жалост, но се нуждая от компетентен сьвет и от разяснение по сложния за мен казус: Така значи от три години съм осъден да заплащам месечна издръжка на сина ми в размер на 70лв. Изплатил съм всичко и с лихвите от задна дата до ден днешен. 1 година имах запор на заплатата. Смених си местоработата. 6 месеца докато на новата месторабота ме осигуряваха на минимална заплата аз с пощенски запис си изплащах издръжката всеки месец. От 1.02.2009г. ме осигуряват вече на 446 лв. Получих съобщение от частния съдебен изпълнител, че възобновяват запора на заплатата ми в новата фирма, в която работя. Имат ли право да ме запорират при сума получавана от мен 446 лв.? Мога ли да откажа на частния съдебен изпълнител да ми запорира заплатата и да си изплащам издръжката чрез пощенски запис? Надявам се, че ще ми помогнете със съвет. Благодаря предварително за отделеното време.
rumpenshtilken
Младши потребител

Re: Частен съдебен изпълнител - запор

Мнениеот georgi123456 » 03 Мар 2009, 16:06

за старите издръжки- трябва да си платите- доброволно по начин, по който се споразумеете с бившата ви съпруга, тоесто ако тя е съгласна може и с ПЗ. За новите издръжки в бъдеще можете да ги изплащате по банков път
georgi123456
Нов потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 03 Мар 2009, 16:19

Да аз написах че до ден днешен всичко е изплатено. Частният съдебен изпълнител може ли да ми налага запор на тази сума, която получавам? Как мога да му противодействам, тъй като не желая да ме запорира? Мога ли по някакъв начин да го игнорирам него и да си плащам издръжката било то чрез банков превод или с ПЗ. Апропо с бившата ми приятелка / нямаме сключен брак / не поддържаме добри взаимоотношения така че до договорка с нея е немислимо. Питам за друг законен начин да противодействам на нея и наетия от нея частен съдебен изпълнител. Не желая да ме оскубе с още 400лв. за такси към него, като първия път когато ме запорира. Тези пари мога да ги дам на сина си.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Мар 2009, 16:19

Имат ли право да ме запорират при сума получавана от мен 446 лв.?

Да, след като е наложен запора, явно да не сте в хипотезата на 446 от ГПК.

Мога ли да откажа на частния съдебен изпълнител да ми запорира заплатата и да си изплащам издръжката чрез пощенски запис?

Не можете! Всъщност можете, но СИ няма да приеме.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 03 Мар 2009, 16:24

Какво ще ме посъветвате? Как да постъпя? Сега не знам дали ще ми иска суми отпреди шест месеца, защото тогава спря запора като напуснах новата работа. Отогава съм си плащал с ПЗ с обратна разписка на нея е написано за какво са парите и номера на делото. Имам ги тези разписки. Трябва ли да му ги показвам за да не плащам за едни и същи месеци / период / два пъти.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Мар 2009, 16:29

Не сьм юрист

с това започнахте първият си пост и поради това не ви е ясно, че изпълнителното дело не е хрумка на СИ. То е инициирано с оглед депозирана молба от бившата ви/ вероятно защото не сте заплащали редовно постановеният размер на издръжката 8) , но да не се отклонявам/- та, вашето желание да противодействате :lol: и да не ви се налага запор върху паричното вземане е ирелевантно.
Запорът е обезпечителна мярка по отношение принудително събиране на вземането. :wink: Нови такси/ за образуване и прочие.../ не се дължат, въпреки да сте сменили работата си.

Какво да ви посъветвам? Най- добре е да копирате тези записи и да ги приложите по делото.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 03 Мар 2009, 16:41

Преведете 1000 лева на жена си, после я осъдете за неоснователен превод.
После наемете Държавен съдебен изпълнител, като назначите познат адвокат, увеличете операционните разходи до максимума, възможен в съда и си ги искайте от жена си.
Горе-долу излизат разходите Държавен - частен съдебен изпълнител.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 03 Мар 2009, 16:43

Значи това, че съм плащал редовно е явно от пощенското клеймо върху обратната разписка на ПЗ. Стриктен съм в това отношение. Въпроса е как да противодействам на СИ или няма начин, да преклоня глава и да си трая. Защото не желая да ме запорира. Изобщо не желая да имам работа с него. Искам да си внасям сумите аз лично. Как може да стане това?
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Мар 2009, 16:45

:roll: :lol: :lol: Ех, Ванко.......
За питащия- изобщо не се плъзгайте по тази плоскост- ще загубите. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 03 Мар 2009, 16:48

:| Наистина съм човек с чувство за хумор, но проблема ми е сериозен за мен и искам да реагирам адекватно и да не е в мой ущърб.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 03 Мар 2009, 16:53

Искайте перемиране на изпълнителното дело - ако са минали две години и дълга се плаща редовно, то няма изпълнителни действия.
Освен това запорът се обжалва в 7-дневен срок, като основанието е да не сте уведомени за налагането му, съответно да липсва виновна Ваша забава.
Другото е да разпръснете жалби - до Министър на правосъдието, До Камара на частните съдебни изпълнители (намира се на ул. "Пиротска" в град София и представлява две стаи с печка с реотан и едно момиче, което нищо не разбира), До Прокуратура, като искате да не се налага запор и да се разгледа очевидно несъответното действие на съдебния изпълнител по отношение на незначителния размер на дължимата сума.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Мар 2009, 16:58

Изобщо не желая да имам работа с него. Искам да си внасям сумите аз лично.

Е, тук вече е момента, в който ви препоръчвам адвокатска консултация.
За да...
rumpenshtilken на 03 Мар 2009 03:48 pm
:| .......... искам да реагирам адекватно и да не е в мой ущърб.

Запознах се с предишните ви публикации- това е следвало отколе да сторите.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 03 Мар 2009, 16:59

Значи до мен стигна съобщение от СИ на основание чл.428, ал.4 от ГПК за запора. Има ли право при положение, че всичко е изплащано редовно от мен и върху обратната разписка има подпис собственоръчен от бившата ми приятелка, че сумата е взета от нея, а пък аз изрично съм отбелязъл за какво изпращам сумата.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 03 Мар 2009, 17:06

Да сторих го наех си адвокат на първата инсанция - загубих делото. Наех си друг адвокат за втората инстанция - така стана там , че в залата дори и не ни изслушаха тъй като са ни викали ама не сме се явили, а двете страни с адвокатите бяхме пред залата и не сме ' биби чули като ни викат'. В крайна сметка пак загубих и на втора инстанция, а зя трета дори и не виждах смисъл. Кажете кой да наема? Препоръчайте ми, моля. Наистина добър специалист. Може и на ЛС. Благодаря предварително.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Мар 2009, 17:13

Не говоря по отношение размера на издръжката/ основното дело отдавна е приключило, 70лв. за едно двегодишно дете е добро постижение за ищцата/, но пък и парите са за твоята плът и кръв. :wink:

А при тези доходи и липсата на други факти- да искаш намаляване на издръжката- загубена кауза.
Идеята ми е да отидеш при адвокат, който да проучи изпълнителното ти дело. На него ще обясниш и какво друго имаш- освен работата си..
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 03 Мар 2009, 17:31

Насочете ме, моля към добър специалист. Ще го посетя още утре.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Мар 2009, 17:38

Ванко, перемцията е нелоша идея, но да видим 443, ал.1 т.8 с изключение на делата за издръжка.

Напишете от къде сте, rumpenshtilken?
Най-доброто е да разговаряте, като зрели хора с майката на детето ви, но видно от предишните ви постове и това е невъзможно.
На война, като на война...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 03 Мар 2009, 18:07

От София съм. Да както казах по-горе желание от моя страна към нея за диалог е имало, да се разберем като разумни хора, но уви от нейна страна няма такова желание. Даже всяка възможност, която я има я използува срещу мен.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот pumpenshtilken » 04 Мар 2009, 16:51

rumpenshtilken написа: Да както казах по-горе желание от моя страна към нея за диалог е имало, да се разберем като разумни хора, но уви от нейна страна няма такова желание. Даже всяка възможност, която я има я използува срещу мен.

И затова ли реши да занимаваш хората точно на НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК с групостите си . А и тези истории с адвоката.-наситили сме се .Като не си представил нужните доказателства и индиански бог да е адвоката-няма да стане. Намирисва ми на нещо много гнило цялата ти история ...
pumpenshtilken
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2009, 20:23

:roll: Изобщо не разбирам злобата в предния пост. Наистина! Напоследък твърде много злъч във форума. Ако не искате или не можете да помогнете- замълчете.

По отношение поставеният въпрос за адвокат от София- надявам се някой съвестен колега да се заеме с изпълнителното :!: . Винаги съм заставала безрезервно зад децата- без значение казуса, но в случая и Взискателя не играе по правилата, ако претендира вече заплатени суми по издръжка. 8) Въпрос на проучване на делото и една молба- поне за сега.
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство