- Дата и час: 28 Ное 2024, 08:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вземане на топлофикация
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Вземане на топлофикация
Едно вземане на топлофикация смята ли се за държавно вземане ?
- bss_lex
- Нов потребител
Re: Вземане на топлофикация
kalahan2008,
Ако едно вземане не е държавно, то за издаване на изпълнителен лист трябва да има писмена молба от взискателя.
Ако се докаже липсата на молба и "служебно" издаване на изпълнителния лист трябва ли да се иска обезсилване или нищожност на изп. лист или това следва автоматично...
Ако едно вземане не е държавно, то за издаване на изпълнителен лист трябва да има писмена молба от взискателя.
Ако се докаже липсата на молба и "служебно" издаване на изпълнителния лист трябва ли да се иска обезсилване или нищожност на изп. лист или това следва автоматично...
- bss_lex
- Нов потребител
bss_lex написа:kalahan2008,
Такова нещо не може да стане!
- punisher
- Потребител
Според мен много е вероятно защото определението и изп. лист са с една и съща дата!
- bss_lex
- Нов потребител
Кои са публични задължения е посочено в чл. 162 ДОПК. Вземанията на Топлофикация не са сред тях. Топлофикация си вадеха изп. лист по облекчен ред, на основание чл. 237, б. "к" от ГПК /отм./, във връзка с чл. еди-кой си от Закона за енергетиката. С новия ГПК отпадна тази възможност и вземанията на Топлофикация не са сред посочените в чл. 417 ГПК/нов/.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Благодаря за информацията!
Доста неща не са ми ясни, но утре ми е срока за жалба (адвокат така и не успях да намеря) - ще пиша всичко за което се сещам и ми бе подсказано от форума пък нека съдията разглеждащ жалбата прецени кое е допустимо и кое не, нали и неговото определение подлежи на обжалване.
Чудя се само защо след като в изп. лист се цитира някакво определение по гр. дело, очевидно касаещо моята персона, то не ми е било връчено досега (гр.дело от 2005г!). Май ще трябва да моля за връчването (?!) и май ще има възможност за още безмислена съпротива (=обжалване) от моя страна.
Доста неща не са ми ясни, но утре ми е срока за жалба (адвокат така и не успях да намеря) - ще пиша всичко за което се сещам и ми бе подсказано от форума пък нека съдията разглеждащ жалбата прецени кое е допустимо и кое не, нали и неговото определение подлежи на обжалване.
Чудя се само защо след като в изп. лист се цитира някакво определение по гр. дело, очевидно касаещо моята персона, то не ми е било връчено досега (гр.дело от 2005г!). Май ще трябва да моля за връчването (?!) и май ще има възможност за още безмислена съпротива (=обжалване) от моя страна.
- bss_lex
- Нов потребител
о,боже,какво значи
Важни са правните съображения и доводи в една жалба,а не просто ей-така да си попишете от чуто,видяно,разказано... съдията много ясно,че ще се преценява.Направо се изумявам понякога от питащите във форума.Що за хора сте
????(адвокат така и не успях да намеря)
Важни са правните съображения и доводи в една жалба,а не просто ей-така да си попишете от чуто,видяно,разказано... съдията много ясно,че ще се преценява.Направо се изумявам понякога от питащите във форума.Що за хора сте
- punisher
- Потребител
Има начин да се възразява, но едва ли е коректно да го обсъждаме тук. Ако имате законово основание да оспорвате вземането на Топлофикация, имате и шансове. Няма смисъл обаче да подавате безсмислени жалби, защото почти със сигурност ще Ви ги отхвърлят. Жалбата (по-скоро възражението) трябва да е написана професионално и да почива на някакви аргументи и основания. Консултирайте се с адвокат, преди да предприемате нещо. Най-добре е да отидете при адвокат, който са Ви препоръчали и ако наистина има основание жалбата-възражние, най-добре е той да го напише. Срокът за възражението е 7-дневен от получаване на поканата за доброволно изпълнение.
Аргументът, че не са били Ви уведомили, едва ли ще мине - производството по издаване на изпълнителен лист е едностранно и насрещната страна (длъжникът) не се уведомява. Така беше по отменения закон (ГПК).
Аргументът, че не са били Ви уведомили, едва ли ще мине - производството по издаване на изпълнителен лист е едностранно и насрещната страна (длъжникът) не се уведомява. Така беше по отменения закон (ГПК).
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
Уважаеми punisher,
Много ясно, един адвокат би могъл да обжалва много по смислено от един лаик - нали за това е адвокат.
Все пак ще гледам да съм последователен и аргументиран в жалбата си.
Много ясно, един адвокат би могъл да обжалва много по смислено от един лаик - нали за това е адвокат.
Все пак ще гледам да съм последователен и аргументиран в жалбата си.
- bss_lex
- Нов потребител
Имам защитена поща на boyans@web.de - ако някой може и иска да помогне. Поканата за доброволно изпълнение е от 09.02.2009г. ( 9+7 = 16.02.2009г.)
- bss_lex
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|