- Дата и час: 01 Дек 2024, 07:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Длъжник на Топлофикация
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Длъжник на Топлофикация
Свекър ми е осъден от Топлофикация-на която е издаден изпълнителен иск/03.06.2002г.На 07.02.2009 г. съпруга ми/като негов наследник/ получава покана за доброволно изпълнение.Сумата на лихвите е колкото присъденото.Мога ли да обжалвам поне лихвите /за които нямаме вина/ и може ли Топлофикация след 7 години да си търси вземанията?
- vaseva69
- Нов потребител
Re: Длъжник на Топлофикация
vaseva69 написа:Свекър ми е осъден от Топлофикация-на която е издаден изпълнителен иск/03.06.2002г.На 07.02.2009 г. съпруга ми/като негов наследник/ получава покана за доброволно изпълнение.Сумата на лихвите е колкото присъденото.Мога ли да обжалвам поне лихвите /за които нямаме вина/ и може ли Топлофикация след 7 години да си търси вземанията?
Изпълнителен лист сигурно сте искала да кажете, същият доколкото виждам от 2002 г. Вижте с каква дата е образуваното изп. дело, покана за доброволно изпълнение, по което сте получили. Ако същото е от 2009 г. - можете да обжалвате и лихвите, че и цялото вземане - 7 /седем/ години да не са бляли от Топлофикация. Обърнете се към колега, заслужава си във Вашият случай.
Успех!
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
-
ianeva - Потребител
Изпълнителнит лист е от 03.06.20020г.,гр.дело 02739/2002г.,покана за доброволно изпълнение-07.02.2009
- vaseva69
- Нов потребител
vaseva69 написа:Изпълнителнит лист е от 03.06.20020г.,гр.дело 02739/2002г.,покана за доброволно изпълнение-07.02.2009
Писала сте ми лично съобщение, но не сте си включила своите. Включете ги, ако искате да Ви отговоря.
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
-
ianeva - Потребител
Супер!Отговорът е:чл.433,ал.1,т.8-ГПК и молите на това основание прекратяване на изпълнителното производство!
След това черпите
След това черпите
- sonny
- Младши потребител
И една смешка - между впрочем, Янева е прецизна до милиметър, жалко че след години ще останем само 5-6 човека, жалко, жалко за занаята, вече не търсят часовникари, а швейцарци - годината, която госпожата е посочила - 20 020 (двадесет хиляди и двайста), (ХХжма на римски), се пада точно в събота - неработен ден, така, че ...
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Този член (чл.433,ал.1,т.8-ГПК) не касае ли случаи, в които има започнало изп.дело и не са извършвани действия 2 години.
Аз тук случая го разбирам, че от 2002 г. до 2009-а с този лист не е започвано изп.дело. Да не би да е имало дело при Държавен изпълнител (затлачено през годините, още повече че свекъра е починал) и сега да е прехвърлено при частен.
Аз тук случая го разбирам, че от 2002 г. до 2009-а с този лист не е започвано изп.дело. Да не би да е имало дело при Държавен изпълнител (затлачено през годините, още повече че свекъра е починал) и сега да е прехвърлено при частен.
- p_dyan
- Потребител
Продавам апартамент който съм придобила по наследство.Въпросът ми е :има задължения към топлофикация от 7години.Имотът е закупен от брат ми.Той почива преди 6години.Наследник е единствено майка ми.Тя почива преди 2години и аз оставам единствен наследник.Трябва ли да погася сметките към топлофикация след толкова време?Партидата се водина името на майка ми.
- garvansca
- Нов потребител
Здравейте, въпросът ми е на елементарно ниво поради невъзможността да се запозная по-подробно със детайлите на въпросния казус. Баща ми е осъден от топлофикация за задължение в размер на около 6000 лева (съдебния лист е у него, а аз не поддържам контакти със него и не знам номера на изпълнителното дело, нито точките, по които е съставено), февруари месец 2010 му бе наложен запор, след което с уговорка със съдия изпълнителя му бе наложено да плаща по 50 лв месечно. От август 2010 не заплаща тези суми, може ли да бъде лишен от свобода, ако продължи да не плаща или ще се предприеме отнемане на имущество? Апартамента, за който е произведено делото е 50 % негов, 50% на покойната ми майка, след смъртта й е издадено свидетелство за наследници, в което фигурираме баща ми и аз. Следователно той в момента притежава 75%, а аз 25%, ако не греша. И тук идва същината на въпроса ми: топлофикация може ли да отнеме апартамента ( той притежава и друго недвижимо имущество), макар аз да имам 25% и да не съм длъжник и, ако отговорът е да мога ли да сключа споразумение със съдия изплънителя за погасяване на задължението, след което да получа и останалите 75% от имота? Ще съм много благодарна, ако някой отдели време да отговори поне от части на въпроса ми или поне да бъда насочена, къде да открия отговора! Успех и лек ден на всички!
- jayjay
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|