начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

Търси се безскруполен съдия изпълнител!

Търси се безскруполен съдия изпълнител!

Мнениеот qleto » 08 Авг 2008, 15:12

Здравейте колеги!

Имам едно питане... След по-малко от 2 седмици идва падежа на една доста тлъста запис на заповед и ми трябва да намеря някой безскрупулен съдия изпълнител, защото длъжника е меко казано некоректен, да не казвам, че направо си е професионален измамник и няма намерение да върне и една стотинка. Моля да ми препоръчате някои колега който да успее да се справи със задачата. По възможност да е частен съдия изпълнител. :twisted:
qleto
Нов потребител

Мнениеот brymm » 08 Авг 2008, 15:14

Брях, а скрупулните (пише се с У, между другото) защо не могат да Ви свършат работа? ;-)
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот qleto » 08 Авг 2008, 15:19

Защото човека е голям шанаджия.
прехвърлил си е имуществото и бяга от отговорност.
Трябва ми някои пит-бул, който да го изстиска като лимон.
qleto
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 08 Авг 2008, 15:33

Ами купте си пит-бул тогава и го насъсквайте :D
Аз не знам за някой ЧСИ, който да няма интерес да събере тая, или оная сума (особено ако е тлъстичка) - всички са си "пит-були" (в крайна сметка има и за тях ;) - колкото повече пари съберат, толкова по-дълга ще им е почивката в швейцария тази зима :D )
(виж за ДСИ пит-були не съм чувал :D )
inspectora
Активен потребител

Мнениеот qleto » 08 Авг 2008, 15:41

Мерси, но на мен ми трябва някой отявлен, известен с това, че пипа с твърда ръка.
Един вид пръв сред равни
qleto
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 08 Авг 2008, 15:48

qleto написа:Мерси, но на мен ми трябва някой отявлен, известен с това, че пипа с твърда ръка.
Един вид пръв сред равни

Аз до сега за "мека мария" измежду ЧСИ не съм чувал :D
Всички "пипат доста твърдо" (в рамките на закона естествено) ...
Вече за някоя "звезда" м/у ЧСИ ... познавам такива, но не бих се ангажирал да ги препоръчвам на непознати за мен хора ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kikksy » 08 Авг 2008, 17:07

А кому е нужно да се заяжда така с питащия??? Човека е абсолютно прав - мъжът ми е в същото положение. Е, аз не можа да помогна, но поне ще лиша темата от ирония от моя страна! Въпреки, че ще си остана с питането от какво сте толкова озлобени, че излагате на показ лошото си възпитание!?!
kikksy
Нов потребител

Мнениеот ludi » 08 Авг 2008, 18:22

Инспекторе, гледай си оперативните разработки и не кометирай кой е "питбул" и кой не е. Не забравяй, че ДСИ са държавни служители също като теб и както в МВР има "питбули", така има и в ДСИС. Изобщо забелязвам ,че коментираш "компетентно" по голям брой теми,което не е нормално предвид опита ,който имаш. Аз пък бих посъветвал автора на темата да отиде тъкмо при ДСИ ,където вероятността длъжника-тарикат да влезе в някакви договорки със съдебния изпълнител е много по-малка. Имам и други съображения ,но не бих искал да разгорещявам излишно темата.
ludi
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 08 Авг 2008, 19:47

ludi написа:Инспекторе, гледай си оперативните разработки и не кометирай кой е "питбул" и кой не е. Не забравяй, че ДСИ са държавни служители също като теб и както в МВР има "питбули", така има и в ДСИС. Изобщо забелязвам ,че коментираш "компетентно" по голям брой теми,което не е нормално предвид опита ,който имаш. Аз пък бих посъветвал автора на темата да отиде тъкмо при ДСИ ,където вероятността длъжника-тарикат да влезе в някакви договорки със съдебния изпълнител е много по-малка. Имам и други съображения ,но не бих искал да разгорещявам излишно темата.

Това изказване не беше много коректно - има ЧСИ и ЧСИ, както има ДСИ и ДСИ :wink: Да не говорим, че много от сегашните ЧСИ са бивши ДСИ.
М/у другото, Inspektora неведнъж е отбелязвал, че не трябва да се подвеждаме по ника му и че изобщо не работи в системата на МВР :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 09 Авг 2008, 10:34

kalahan2008 написа:
ludi написа:Инспекторе, гледай си оперативните разработки и не кометирай кой е "питбул" и кой не е. Не забравяй, че ДСИ са държавни служители също като теб и както в МВР има "питбули", така има и в ДСИС. Изобщо забелязвам ,че коментираш "компетентно" по голям брой теми,което не е нормално предвид опита ,който имаш. Аз пък бих посъветвал автора на темата да отиде тъкмо при ДСИ ,където вероятността длъжника-тарикат да влезе в някакви договорки със съдебния изпълнител е много по-малка. Имам и други съображения ,но не бих искал да разгорещявам излишно темата.

Това изказване не беше много коректно - има ЧСИ и ЧСИ, както има ДСИ и ДСИ :wink: Да не говорим, че много от сегашните ЧСИ са бивши ДСИ.
М/у другото, Inspektora неведнъж е отбелязвал, че не трябва да се подвеждаме по ника му и че изобщо не работи в системата на МВР :wink:

Калахан, благодаря за защитата и за уточнението ...
А за "нападтелите" - първо "опита", който имам няма от къде да го знаят ... второ - именно от "опита", който имам си правя извода за разликата между ЧСИ и ДСИ ... когато нямаше ЧСИ бога ми правех всичко възможно да не се стига до принудително изпълнение на вземанията на клиентите (защо ли ? ) ... а когато все пак се наложеше да се прибегне към ДСИ ... ами делата, по които се спореше за вземанията бяха по-бързи, от делата по събирането ... (сори, но това беше реалността) ... сега ... когато има ЧСИ ... ами събирали сме вземания точно за 3 дни ;)
Иначе наистина има ДСИ и ДСИ и ЧСИ и ЧСИ, но аз говоря най-общо за двете части на гилдията ... това е положението (и си признавам, че откакто има ЧСИ не знам изобщо какво е положението при ДСИ ... може пък да се е променило ...)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот ludi » 09 Авг 2008, 17:52

Ами променило се е положението. Работата в конкурентна среда си казва думата. ДСИ също събират взмане за три дни , когато има какво да се вземе , това не е никакъв проблем. А , атаката ми беше точно заради това ,че се изказа леко неподготвен ,както сам призна -много време не си ходил при ДСИ. Пробвай да събереш вземане чрез ДСИ и тогава коментирай ,кой става и кой не. Щом службата оцелява при тази конкуренция/не искам да коментирам лоялна или не/ и хората търсят ДСИ ,значи промяна има и тя е положителна. Работа в ДСИС има колкото икаш,в големите градове ДСИ нямат свободна дата за насрочване на изпълнение в близките месец ,два. Конфронтация между ЧСИ и ДСИ не е нужна и не трябва да се насажда изкуствено. Мнението ми е ,че създаването на тази конкурентна среда е едно от малкото правилни неща правени в тази държава. Не искам да кажа ,че съдебното изпълнение е цъфнало и вързало ,напротив още много е нужно да се направи ,но това е въпрос на отделна тема.
ludi
Потребител

за ЧСИ

Мнениеот adv_petrov » 19 Авг 2008, 15:38

е добре де, ще му препоръчате ли на човека добър ЧСИ или ще продължавате да разтягате локуми кой какъв бил, както впрочем навсякъде по форумите? Плява, плява, ама иначе сме компетентни и всичко знаем... За кой град питаш, братле, да те насоча?
adv_petrov
Младши потребител

Мнениеот gudio » 19 Авг 2008, 17:16

8) Не бива да имате "свръхочаквания", независимо какъв пит-бул или опериран от пластичен хирург крокодил, като в онзи виц, си намерите. Освен да му отхапе топките на длъжника :oops: като няма откъде да му се вземат пари, какво очаквате да се случи :?:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Re: за ЧСИ

Мнениеот qleto » 25 Авг 2008, 12:05

Леле, ако знаех, че невинното ми питане ще породи такава врява... спокойно колеги! намерих! Благодаря все пак
qleto
Нов потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 02 Сеп 2008, 16:10

колко празни приказки и никой не попита в кой район ще бъде изпълнението.
Що се касае до прехвърлянето на имущество, ще трябва да се предявяват отменителни искове.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 02 Сеп 2008, 16:11

Ето един испански "питбул". Пускам го втори път, защото ми хареса много:
http://www.youtube.com/watch?v=hcwzq3XaHoE
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот p_dyan » 09 Сеп 2008, 20:57

Това идва да покаже че този форум, в много случаи не върши никаква работа , освен да се бърборят глупости.
Безбройни пък са отговорите от типа - "намери си адвокат". В други случаи пък не се отговаря по същество.
p_dyan
Потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 10 Сеп 2008, 09:50

И все още никой не се сеща да попита или да отговори за кой район става въпрос. В края на крайщата се иска препоръка за сериозен ЧСИ.
Ivailo5rov
Активен потребител

Re: Търси се безскруполен съдия изпълнител!

Мнениеот usra_ovcova » 25 Яну 2010, 22:53

usra_ovcova
Потребител

Re: Търси се безскруполен съдия изпълнител!

Мнениеот gudio » 26 Яну 2010, 02:34

Бря-а-а-а ! Откъде изрови тази двегодишна тема ? :lol: ЦекЛеов се казва колегата, нещо са му объркали името. Айде още малко "брадясали" новини тогава, хем актуални с датата на темата: http://www.segabg.com/online/new/articl ... 0040000401
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство