Здравейте!
Поръчител съм по банков заем, вноски по който не са плащани вече 5 месеца. Общо 3-ма поръчители сме. Какъв вид запор би могъл да ми наложи съда, взема ли се в предвид това, че изплащам други два заема-мои, и фактически почти не получавам заплата. Има ли значение дали съм първи или трети поръчител по този заем.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
запор на поръчител по банков кредит
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: запор на поръчител по банков кредит
Много неприятно.
Вижте чл.341 ГПК.
Ако Ви запорират трудовите възнаграждения, предвид текста по ал.2, че месечното трудово възнаграждение се определя след приспадане на дължимите данъци /но не и след приспадане на задължения за вноски по лични кредити/, може да се окаже, че не ще имате възможност да погасявате именно тях. Няма приоритет, породен от подреждането на поръчителите. Всички отговарят солидарно.
Вижте чл.341 ГПК.
Ако Ви запорират трудовите възнаграждения, предвид текста по ал.2, че месечното трудово възнаграждение се определя след приспадане на дължимите данъци /но не и след приспадане на задължения за вноски по лични кредити/, може да се окаже, че не ще имате възможност да погасявате именно тях. Няма приоритет, породен от подреждането на поръчителите. Всички отговарят солидарно.
- evgo
Re: за evgo
Това означава ли, че вноските по кредита ще се внасят и от тримата поръчители по равно?
Всеки месец ли ще се удържа от заплатата ми пропорционалната част от вноската до пълното издължаване на кредите, което е след 2 години?
А къде остава длъжника, защо не запорират неговото трудово възнаграждение /той работи от скоро/?
Благодаря Ви за отговора!
Всеки месец ли ще се удържа от заплатата ми пропорционалната част от вноската до пълното издължаване на кредите, което е след 2 години?
А къде остава длъжника, защо не запорират неговото трудово възнаграждение /той работи от скоро/?
Благодаря Ви за отговора!
- r_ana
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|