начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

казус за държавна такса 2

казус за държавна такса 2

Мнениеот радо » 28 Ное 2003, 23:12

Колеги, пускам молби за издаване на изпълнителни листи на основание чл.237, б"к"ГПК(извънсъдебни основания).
Плащам си аз таксата по чл.7а от Тарифа№1, издават ми изпълнителен лист , но когато отивам да го взема ми искат и такса по чл.7-още 10лв. "за получаване на изпълнителния лист". Считам ,4е таксите по чл.7 до чл.7в от тарифата се дължат алтернативно в зависимост от основанието за издаване на изпълнителния лист, а н екумулативно.Обжалвал съм определението, с което се отказва "получаването" на издадения изпълнителен лист и сега чакам решение.Какво мислите Вие и каква е практиката на съдилищата в които практикувате???
радо

Re: казус за държавна такса 2

Мнениеот Иванов » 29 Ное 2003, 09:38

Със сигурност е станала грешка. Не се плаща повторна такса. Практиката на съда е само 10 лева в началото. Ще спечелите.
Иванов

Мнениеот радо » 29 Ное 2003, 21:12

дано си прав.Ще видим какво ще реши Окръжния Съд:))))
радо

Мнениеот gega » 30 Ное 2003, 22:14

И като ОС отмени порочното определние на РС, предявете иск по ЗОДПВГ за платените 50 лева ДТ за предявяване на частната жалба. Уговорете добър хонорар и ги треснете, щото само това е начинът, явно, някои съдии да се съобразят със законите на страната, а не да се превръщат в бирници. Успех!!!
gega

Назад към Изпълнително и обезпечително производство