начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Регистрация на ЕООД по домашен адрес

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на ЕООД по домашен адрес

Мнениеот боце » 29 Яну 2006, 17:45

Възможно ли е да регистрирам собствено ЕООД на домашния си адрес само срещу това, че аз живея там по лична карта?
Благодаря.
боце

Мнениеот no name » 29 Яну 2006, 18:19

Възможно е ако жилището е ваше, което трябва да удостоверите с нотариален акт за собственост при подаването на документите за регистрация. В противен случай трябва да приложите договор за наем със собствениците на жилището, който също трябва да приложите към набора от необходими документи при съдебната регистрация.
no name

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 02:05

Благодаря Ви за отговора,
но ако не е ЕООД а ООД на кой от собствениците може да е имота? Ако аз съм собственик на имота не е проблем да сключа договор между себе си и моето ЕООД. Мисълта ми е, че се съмнявам без да има договор за наем или за друго ползване да се регистрира ООД/ЕООД на даден адрес, а случая с акт за собственост мисля че важи само когато имота е собственост на дружеството.
Гост

а

Мнениеот aechr » 30 Яну 2006, 08:06

Съдът по регистрация на който и да било вид дружество не се интересува от това чий е имота посочен като седалище на дружеството!Просто защото няма такава правна норма!
aechr
Младши потребител

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 10:47

И аз така смятам. Какви са тези нотариални актове и договори за наем?Посочва се само адреса, на който е седалището на фирмата.
Никой

Мнениеот боце » 30 Яну 2006, 11:41

Според някои препоръки към документите за съдебна регистрация трябва да се приложи Договор за наем или акт за собственост за адреса на управление на дейността. Може да го искат и в данъчното.
Благодаря все пак на отзовалите се.
боце

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 12:39

едва ли ще го искат в данъчното, в новите промени регистрацията се извършва в подаването на първата данъчна регистрация.. :), в случая може да се приложи копие от личната корта на лицето, ако адреса в нея съвпада д адреса на управление :D
Гост

Назад към Търговско право