начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

изгубен печат

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изгубен печат

Мнениеот ela » 12 Яну 2006, 15:00

Моля, кажете ми как се процедира в случай на изгубен печат на фирмата?

Обявява ли се този факт в Държавен вестник?

Благодаря!
ela

Re: изгубен печат

Мнениеот донна2 » 12 Яну 2006, 15:10

Предполагам ,че става въпрос за печат на частна фирма.По начало няма нормативен акт който да го урежда тоя печат/за частните фирми става въпрос / ,въпрос на обичайна практика е. Както знаеш той не е задължителен и върху първичните счетоводни документи .
За държавен вестник не мога да кажа-мисля че няма пречка да го обявите и там ,но става бавно ,но по принцип обевяват факта в някой местен ежедневник , съобщават на банките с които работят ,НАП и някои др. държавни институции с които имат взаимоотношения .
донна2

Re: изгубен печат

Мнениеот донна2 » 12 Яну 2006, 15:11

Предполагам ,че става въпрос за печат на частна фирма.По начало няма нормативен акт който да го урежда тоя печат/за частните фирми става въпрос / ,въпрос на обичайна практика е. Както знаеш той не е задължителен и върху първичните счетоводни документи .
За държавен вестник не мога да кажа-мисля че няма пречка да го обявите и там ,но става бавно ,но по принцип обевяват факта в някой местен ежедневник , съобщават на банките с които работят ,НАП и някои др. държавни институции с които имат взаимоотношения .
донна2

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 15:12

Съгласно чл.66 от Закона за загубените печати/ЗЗП/ се обявява във в-к "Дума".
Гост

Назад към Търговско право