начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Постояно пребиваване в БГ на Американско дете с БГ произод?

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Постояно пребиваване в БГ на Американско дете с БГ произод?

Мнениеот belal » 31 Яну 2009, 20:47

Kakvi to4no dokumenti se iziskvat za da moje maika mi da udalji prestoiia na dashteria mi (koiato e rodena v Amerika, no ima i Balgarsko grajdanstvo i BG akt za rajdane i EGN) NO shte vleze v Balgaria s Amerikanskiat pasport i bez BG viza ( Balgarskiat i Pasport ne stana gotov, a triabva da patuva). Taka, 4e tam, na miasto v Balgaria maika mi i bashta mi shte triabva da i udaljat prestoia na postoianen ina4e sled 90 dni dashteria mi shte triabva da napusne Balgaria ( a niama kak da stane poneje e na dve godinki;)).
Ta kakvi Dokumenti (Palnomoshtni ili Deklaracii) shte triabva sas saprugat mi (koito ne e balgarski grajdadin) da podpishem na maika mi i bashta mi za da moje dashteria ni da stoi pove4e ot 90 dni v Balgaria?
Blagodaria predvaritelno!

Какви точно документи се изискват за да може майка ми да удължи престоия на дъщеря ми (която е родена в Америка, но има и Българско гражданство и БГ акт за раждане и ЕГН) НО ще влезе в България с Американският паспорт и без БГ виза ( Българският и Паспорт не стана готов, а трябва да пътува). Така, че там, на място в България майка ми и баща ми ще трябва да и удължат престоя на постоянен иначе след 90 дни дъщеря ми ще трябва да напусне България ( а няма как да стане понеже е на две годинки;)).
Та какви Документи (Пълномощни или Декларации) ще трябва със съпругът ми (които не е български граждадин) да подпишем на майка ми и баща ми за да може дъщеря ни да стои повече от 90 дни в България?
Благодаря предварително!

автоматична транслитерация. Моля за в бъдеще да се пише на кирилица!!!
mod
belal
Нов потребител

Re: Постояно пребиваване в БГ на Американско дете с БГ произод?

Мнениеот noel » 01 Мар 2009, 17:46

Български граждани не получават постоянно пребиваване - то е само за чужденци. Щом има българско гражданство, независимо с какъв паспорт влиза, не й трябва документ за разрешено пребиваване. А ако си носи удостоверение за раждане, срещу около 100 лв .- за експресна поръчка - за часове ще има български документи за самоличност.
noel
Нов потребител

Назад към Гражданство