- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
несеквестируемост
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
несеквестируемост
Колеги, при възражение от страна на длъжника за несеквестируемост на жилището, което е възбранено в изпълнителен процес кой трябва да докаже това? И ако е длъжника с какви документи може да стане това?
- desiva
- Младши потребител
Re: несеквестируемост
ПРИ нас съдия изпълнителя иска от взискателя да докаже че това е несеквестируемо жилище ,
във вашият случай с удостоверение от данъчното ,както и от службата по вписванията
във вашият случай с удостоверение от данъчното ,както и от службата по вписванията
- donna2
- Потребител
Благодаря ти Донна2. Аз също смятам, че би трябвало да е в тежест на взискателя, но....При нас съдия-изпълнителя иска това от длъжника, а от службата по вписвания отказват да издадат удостоверение, че длъжника не притежава други жилища. Ако непредставя такова доказателство?
- desiva
- Младши потребител
вижте изискайте удостоверение от данъчната служба , ако не представите това доказателство съдия изпълнителя може да пристъпи към изваждане на имота на публична продан , може разбира се също така да обжалвате действията на съдия изпълнителя , що се отнася до служба вписвания от нея може да се изиска удостоверение какви имоти притежава длъжника и от там ще се направи заключението
- donna2
- Потребител
Благодаря много:)
- desiva
- Младши потребител
И още нещо
Описът върху несеквестируемото жилище е направен. Може ли чрез жалба относно действията на съдия изпълнител да се иска от съда спиране на изпълнението, и най - вече освобождаване на това жилище от възбраната.? Още повече то е и съсобствено, а съсобственика, който реално живее в жилището не е уведомен за възбраната, описа и т.н.
Описът върху несеквестируемото жилище е направен. Може ли чрез жалба относно действията на съдия изпълнител да се иска от съда спиране на изпълнението, и най - вече освобождаване на това жилище от възбраната.? Още повече то е и съсобствено, а съсобственика, който реално живее в жилището не е уведомен за възбраната, описа и т.н.
- desiva
- Младши потребител
първо ми кажи възбраната за задължение за издръжка ли е
- donna2
- Потребител
не, за задължение по нот. акт за покупко продажба на право на строеж
- desiva
- Младши потребител
Освен това след получаване на призовката за доброволно изпълнение е подадена молба до съда за отмяна на възбраната, тъй като описаният имот е несквестируем.
- desiva
- Младши потребител
можете да обжалвате в срок описа съгласно чл.376 от ГПК
Вижте съсобствениците дали ще са уведомени или не поне според мен няма значение , те могат само да се съгласят писмено да се продаде целия имот закона не казва изрично дали следва или не да се уведомят /по мое мнение би следвало /
може да ви звучи шантаво
най добре пускате една молба да я наречем ,подкрепена с доказателства за несеквестируемоста и молите отмяна на публичната продан, съдия изпълнителя ще откаже може би ,ако е така ще имате възможност да обжалвате в срок
Вижте съсобствениците дали ще са уведомени или не поне според мен няма значение , те могат само да се съгласят писмено да се продаде целия имот закона не казва изрично дали следва или не да се уведомят /по мое мнение би следвало /
може да ви звучи шантаво
най добре пускате една молба да я наречем ,подкрепена с доказателства за несеквестируемоста и молите отмяна на публичната продан, съдия изпълнителя ще откаже може би ,ако е така ще имате възможност да обжалвате в срок
- donna2
- Потребител
подава се жалба до окръжния съд срещу действията на съдия изпълнител ,ако е това има ли определине по въпроса
- donna2
- Потребител
И аз горе-долу така си представях нещата, но ме притеснява, че не е спряно изпълнението и ще бъде обявен имота за продан, което всъщност се опитвам да избегна. А каквито и жалби да пусна, всъщност междувременно може да се продаде имота. Точно там ми е проблема, как да спра продажбата???
- desiva
- Младши потребител
Смяташ ли, че мога да представя нот. заверена декларация от името на длъжника в доказателство, че няма други жилища??
- desiva
- Младши потребител
Да, точно такава жалба е подадена, но още няма определение
- desiva
- Младши потребител
мисля че съдия изпълнителя първо трябва да изчака решението на окръжния съд
затова поискайте спиране до решаване на въпроса , не зная каква сила ще има една такава декларация но опитайте и напишете извествоми .................по чл.313 от НК
затова поискайте спиране до решаване на въпроса , не зная каква сила ще има една такава декларация но опитайте и напишете извествоми .................по чл.313 от НК
- donna
- Старши потребител
А жалбите за спиране са по реда на чл. 333 ог ГПК, нали?
- desiva
- Младши потребител
първо искате с молба спиране на делото ,като се обосновете че от определението на ОС зависи дали имота ще се изнася за публична продан и ако съдията откаже жалба съобразно чл.333 от ГПК
- donna
- Старши потребител
Много ти благодаря:) А само да допълня, за част от вземането, признато с изп. лист производството е спряно, по реда на чл. 250, поради плащане и въпреки това съдия-изпълнителя върши опис.
- desiva
- Младши потребител
предполагам че изпълнителният лист е издаден върху нот.акт , възразявате че сте платили част и представяте доказателства за това , ами аз мисля че трябва да се спре цялото дело как така ще се спре само за част от вземането
тука нещо става
тука нещо става
- donna
- Старши потребител
Защо цялото, а чл. 251??? спира се само за платената част
- desiva
- Младши потребител
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|