начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

публична продан

публична продан

Мнениеот биби » 15 Апр 2004, 19:57

Някой можели да ми каже как протича проданта на имот при съдия изпълнител? Става дума за дело за делба на къща с двор, процедурата явна ли е или тайна?притеснявам се от измами, откъде да се пазя?
биби

Re: публична продан

Мнениеот младежа » 16 Апр 2004, 09:35

Вземи си адвокат, не се стискай-,за да не ти излезе солено.
младежа

Мнениеот биби » 16 Апр 2004, 19:58

аз точно от адвоката се страхувам да не ме хлъзне, защото мястото е доходоносно
биби

Мнениеот muhi » 17 Апр 2004, 21:09

Предложенията са писменни.Предоставят се в канцеларията на съдия- изпълнителя.В деня на търга се отварят и печели този който е предложил най високата цена. Измама може да има ако някой от учасващите в търга се познава с секретарката, така може да се свали цената т. е. да не предлага много висока цена ,за да спечели търга е нужно офертата да е по висока,а не да удовлетворява собственика на имота обявен на търг.
muhi
Младши потребител

Мнениеот бибиб » 18 Апр 2004, 11:41

Много благодаря, muhi, но ме притеснява дали някой може да подмени моята оферта с по ниска и така да заягубя т. е. сигурно ли е че това предложение, което дам ще е това което ще се отвори в деня на търга.
бибиб

Мнениеот Камен » 18 Апр 2004, 23:47

Предложенията се вписват в книга,а и може да отидете в последния момент,да видите какви са дтугие и да дадете най-доброто предложение.
Ако държите да вземете имота и началната цена не е жисока може да пратите двама-трима фиктижни наддавачи,които да дадат високи цени,да откажат другите мераклии и след това да не платят.Ще загубите депозитите,но може да си струва.
Камен

Мнениеот младежа » 20 Апр 2004, 13:21

Не от адвоката ,а от съдията се пази.......съветвам те , като потърпевш- адвоката винаги може да го смениш
младежа

Назад към Изпълнително и обезпечително производство