Колеги ,моля за малко помощ за един казус , който не ми е много ясно каво да го правя . Изваден е изпълнителен лист , въз основа на Запис на заповед , която пък е в резултат на Договор за покупко - продажба на движима вещ . Вещта се ползва ве4е трета година , но на практика неизплатилия купувач няма фактура за собственост за вещта . Така или иначе сега е задвижено изпълнителното приозводство и съдия - изпълнител идва на опис , за задължението .
Искам да ми помогнете със съвет , дали да заведа дело за оспорване на издадения изпълнителен лист или да си пррочета повечко за това / къде / , в ГПК ли ? То всички възможни срокове са минали , ако има такива , разбира се !!!!!!!!
Благодаря ви .
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
обжалване на издаден изпълнителен лист
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: обжалване на издаден изпълнителен лист
ти явно си длъжника , ами след като са минали всички законови срокове за обжалване ,то не е хубаво ,но задължително ли е вещта върху която е насрочено изпълнението /разбирам ,че изпълнението е насочена срещу определена движима вещ / да се намира у длъжника /с едно изключение ,ако запорираната вещ е автомобил -той се описва с ДКН,марка модел...../,но ако е нещо друго какъв е пролбема примерно компютъра в деня на описа да го няма ..........или да има друг съвсем различен примерно ПРАВЕЦ 8
- donna
- Старши потребител
Ами точно там е проблема ,
аз искам да опишат точно тази движима вещ , но как да предложа нещо което на практика не се води моя собственост . В инвентарната книга на фирмата тя / една машина / не се води като актив на фирмата.
аз искам да опишат точно тази движима вещ , но как да предложа нещо което на практика не се води моя собственост . В инвентарната книга на фирмата тя / една машина / не се води като актив на фирмата.
- гала
ай ай ай вие значи сте кредитора ,е какъвто и да сте тази машина е актив на фирмата , питайте който си щете счетоводител и то дълготраен и много ясно че в инвентарната ще пише машина ,там не пише дълготрайни и краткотрайни в инвентарната книга се изброяват активите по видове ,примерно машина/ копютър марка /; машена /струг марка/ ; сграда производствена /цех за едикакво си /,сграда жилищна /апартамент/;земя /примерно друга земеделска / ,записва се година на закупуване ,остатъчна стойност и т.н.
ако сте кредитора нямате проблем ,с тая инвентарна книга ще имате проблем ако сте длъжника
ако сте кредитора нямате проблем ,с тая инвентарна книга ще имате проблем ако сте длъжника
- donna
- Старши потребител
Не аз съм длъжника , но няма значение какво трябва да пише в Инвентарната КНИГА , но е факт 4е щом няма фактура за закупуване / това е единствения документ за прехвърляне на собствеността / той не е заведен счетоводно като актив на фирмата , следователно аз не мога точно него да предложа за описа на съдийката .
- гала
и какво като няма фактура, защо си го записа в инвентарната книга , щом не си го записала и не си спазила задължението да пазиш фактурите 5г. след ревизия е там си е проблем на данъчните , искат ли ти инвентарната книга ще се види какви са активите на дружеството било то краткотрайни или дълготрайни /съдия изпълнителя няма да се вълнува от фактурата ,може дори да е минал срока за пазене на фактурите/, взискателя ще бъде на описа със съдийката и той ще и посочи какво точно да опише
- donna
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|