начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

обжалване на издаден изпълнителен лист

обжалване на издаден изпълнителен лист

Мнениеот гала » 16 Мар 2004, 17:10

Колеги ,моля за малко помощ за един казус , който не ми е много ясно каво да го правя . Изваден е изпълнителен лист , въз основа на Запис на заповед , която пък е в резултат на Договор за покупко - продажба на движима вещ . Вещта се ползва ве4е трета година , но на практика неизплатилия купувач няма фактура за собственост за вещта . Така или иначе сега е задвижено изпълнителното приозводство и съдия - изпълнител идва на опис , за задължението .
Искам да ми помогнете със съвет , дали да заведа дело за оспорване на издадения изпълнителен лист или да си пррочета повечко за това / къде / , в ГПК ли ? То всички възможни срокове са минали , ако има такива , разбира се !!!!!!!!
Благодаря ви .
гала

Re: обжалване на издаден изпълнителен лист

Мнениеот donna » 16 Мар 2004, 17:19

ти явно си длъжника , ами след като са минали всички законови срокове за обжалване ,то не е хубаво ,но задължително ли е вещта върху която е насрочено изпълнението /разбирам ,че изпълнението е насочена срещу определена движима вещ / да се намира у длъжника /с едно изключение ,ако запорираната вещ е автомобил -той се описва с ДКН,марка модел...../,но ако е нещо друго какъв е пролбема примерно компютъра в деня на описа да го няма ..........или да има друг съвсем различен примерно ПРАВЕЦ 8
donna
Старши потребител

Мнениеот гала » 16 Мар 2004, 17:24

Ами точно там е проблема ,
аз искам да опишат точно тази движима вещ , но как да предложа нещо което на практика не се води моя собственост . В инвентарната книга на фирмата тя / една машина / не се води като актив на фирмата.
гала

Мнениеот donna » 16 Мар 2004, 17:39

ай ай ай вие значи сте кредитора ,е какъвто и да сте тази машина е актив на фирмата , питайте който си щете счетоводител и то дълготраен и много ясно че в инвентарната ще пише машина ,там не пише дълготрайни и краткотрайни в инвентарната книга се изброяват активите по видове ,примерно машина/ копютър марка /; машена /струг марка/ ; сграда производствена /цех за едикакво си /,сграда жилищна /апартамент/;земя /примерно друга земеделска / ,записва се година на закупуване ,остатъчна стойност и т.н.
ако сте кредитора нямате проблем ,с тая инвентарна книга ще имате проблем ако сте длъжника
donna
Старши потребител

Мнениеот гала » 16 Мар 2004, 17:51

Не аз съм длъжника , но няма значение какво трябва да пише в Инвентарната КНИГА , но е факт 4е щом няма фактура за закупуване / това е единствения документ за прехвърляне на собствеността / той не е заведен счетоводно като актив на фирмата , следователно аз не мога точно него да предложа за описа на съдийката .
гала

Мнениеот donna » 16 Мар 2004, 17:57

и какво като няма фактура, защо си го записа в инвентарната книга , щом не си го записала и не си спазила задължението да пазиш фактурите 5г. след ревизия е там си е проблем на данъчните , искат ли ти инвентарната книга ще се види какви са активите на дружеството било то краткотрайни или дълготрайни /съдия изпълнителя няма да се вълнува от фактурата ,може дори да е минал срока за пазене на фактурите/, взискателя ще бъде на описа със съдийката и той ще и посочи какво точно да опише
donna
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство