- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търся съвет и помощ. По- добре и двете
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Търся съвет и помощ. По- добре и двете
Уважаеми юристи,
млади и стари. Нова съм тук, не съм правист и разбирате, че се чувствам неуютно.
Имам неголям,но пък дългогодишен опит с делата , с които се занимавате вие.
Не ми се засягайте, но имам недобри впечатления от десетина ваши колеги.
Имам основания да ги намирам алчни, некомпетентни, незаинтересовани. Ваша колежка бе дори нечистоплътна. Има и едно изключение, но хонорарите и са непосилни за мен. Като за човек, който иска помощ съм нагла, нали?
Признавам- предизвиквам ви. Става дума за изпълнително производство доста затлачено. Е?
млади и стари. Нова съм тук, не съм правист и разбирате, че се чувствам неуютно.
Имам неголям,но пък дългогодишен опит с делата , с които се занимавате вие.
Не ми се засягайте, но имам недобри впечатления от десетина ваши колеги.
Имам основания да ги намирам алчни, некомпетентни, незаинтересовани. Ваша колежка бе дори нечистоплътна. Има и едно изключение, но хонорарите и са непосилни за мен. Като за човек, който иска помощ съм нагла, нали?
Признавам- предизвиквам ви. Става дума за изпълнително производство доста затлачено. Е?
- многострадална Геновева
Re: Търся съвет и помощ. По- добре и двете
Ще питаш ли или ще ни предизвикваш,обиждаш и недоволстваш от нас?
- me
И аз не видях въпрос - затлачени изпълнителни производства много?!
- 8873
Не сте ме стреснали. А трябва ли? Поясних, че съм в несвои води. Не зная редно ли е да искам съвет... Свикнала съм да си плащам и да получавам некомпетентна помощ от ваши колеги. Ако някой желае да ми отговаря имам конлретни въпроси.
- Многострадална и стреснат
Ами как да ги разберем тези твои конкретни въпроси.? Все пак този форум е за да си помагаме. Аз лично съм много доволна, защото човек не може да знае всичко. Тук във форума под формата на коментар се получават страхотни съвети. Благодаря на колегите особено на донна2 и на вив. Те винаги са много отзивчиви и дават страхотни съвети. Все пак не всичко опира до пари!
- маги
И пак не стигнахме до конкретни въпроси? Знаете ли какво искате да питате - дотук получихте много покани за същото?!........
- 8873
Конкретен ? по процедурата
Благодаря ви!
Дело за обжалвания/два броя/ в СГСот около година. По- първата жалба е отхвърлена от СГС преди половин година. Около 1/6 от нея не е обект на втората жалба/тази която ще се гледа сега/.
Според ГПК обжалванетои не спира изпълнителните действия.
?Мога ли да поискам да се удовлетворят исканията ми по отношение на 5/6 от първа жалба преди да се произнесе СГС по втората?
Дело за обжалвания/два броя/ в СГСот около година. По- първата жалба е отхвърлена от СГС преди половин година. Около 1/6 от нея не е обект на втората жалба/тази която ще се гледа сега/.
Според ГПК обжалванетои не спира изпълнителните действия.
?Мога ли да поискам да се удовлетворят исканията ми по отношение на 5/6 от първа жалба преди да се произнесе СГС по втората?
- Genowewka
Къде мога да намеря актуални сведения относно удовлетворяване на искове с предпочтителен характер?
?Има ли искове, които се удовлетворяват с предимство пред Агенция по държавни вземания?
?Има ли искове, които се удовлетворяват с предимство пред Агенция по държавни вземания?
- Genowewka
защо не напишеш тука за какво точно става дума та да се опитаме да ти помогнем
ако си решила сама да се оправяш ще е трудно
ако си решила сама да се оправяш ще е трудно
- donna
- Старши потребител
Genfowewa, в правото по принцип може всичко (стига, обаче, да не те хванат!); така че, дерзай за тез свои 5/6. Що се касае за предпочитителното удовлетворяване на АДВ, то е в сила общоприетото за тях в законодателството ни. За да бъда по-конкретен, би било добре да се запозная с документи, но ще ми трябва време. С риск да си спечеля "всеобщата омраза и презрение" на колегите си, ще посоча, че информацията, която лих ви дал, следва да се овъзмезди (но не взимам много!) Ако все още желаете мнението ми, обадете се на 0889 644 763 или на (02) 986 69 38, за да се уточним за "оня ден ичас", както се казва в Светото Писание.
- bgjurist
- Потребител
Ето че вече имате и конкретна помощ, макар и не в лекса. Прав е колегата - конкретни отговори на общи въпроси не могат да се дават. Така че - успех на Вас /ако му се обадите/, и на него - ако успее да преодолее негативното Ви отношение към нас.
- 8873
По-конкретно
Звучите ми наистина добронамерено... благодаря!
Обжалват се действията на СИС относно разпределение на малка сума, крайно недостатъчна дори за покриване иска на взискателя частно лице.
Прикачи се и агенция по държавни вземания по някое време с неприлични искания /това помоему/
и по- голяма сума.Това е разбира се процесуално допустимо. Но...
Кой има предимство?
Кои искове са с предпочтителен характер?
Къде да си потърся информация? Насочиха ме към ЗЗД /не за детето/
Обжалват се действията на СИС относно разпределение на малка сума, крайно недостатъчна дори за покриване иска на взискателя частно лице.
Прикачи се и агенция по държавни вземания по някое време с неприлични искания /това помоему/
и по- голяма сума.Това е разбира се процесуално допустимо. Но...
Кой има предимство?
Кои искове са с предпочтителен характер?
Къде да си потърся информация? Насочиха ме към ЗЗД /не за детето/
- Геновева
Мисля да помъча още малко тук. Нали не възразяваш?
За всеки случай започвай да си преговаряш:
ГПК
Съдебно изпълнителни практики
ДПК
ТЗ
ЗЗД
Как взимаш? На час? На сеанс? На единица свършена работа?
Говори ми в цифри! Ако се представиш добре ще те похваля и не само тук, ако не...
Ще си те оплюя и няма да ти платя, естествено.
За всеки случай започвай да си преговаряш:
ГПК
Съдебно изпълнителни практики
ДПК
ТЗ
ЗЗД
Как взимаш? На час? На сеанс? На единица свършена работа?
Говори ми в цифри! Ако се представиш добре ще те похваля и не само тук, ако не...
Ще си те оплюя и няма да ти платя, естествено.
- Геновева
Прибързано заключение?
Какво мога да кажа ... колко мразя да съм права!
Надявах ви се, наистина. Да се пресегнете до лавицата с необхпдимия закон, да кликнете където трябва... Бе отчаян ход, но си струваше.
Ех! Не ми провървя тук, но може да извадя късмета и госпоицата да се е къпала напоследък. БГ юристе, ще ти звъня и на теб. От мен да мине- само по процедурата.
Надявах ви се, наистина. Да се пресегнете до лавицата с необхпдимия закон, да кликнете където трябва... Бе отчаян ход, но си струваше.
Ех! Не ми провървя тук, но може да извадя късмета и госпоицата да се е къпала напоследък. БГ юристе, ще ти звъня и на теб. От мен да мине- само по процедурата.
- Гена-стресиращото
16 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|