начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Проблем с ЧСИ

Проблем с ЧСИ

Мнениеот vlado_bg » 14 Фев 2012, 20:52

Да опиша случката набързо:

2005 година взимам заем. Плащам го известно време (до средата на 2006), след това спрях.
Сега - 2012 година ЧСИ запорира заплатата ми, тоест запорира около 280лв, толкова след смятането. Парите които съм взел от банката бяха 6 000лв, върнах 2 500 и ми останаха 3 500. Със запорната заповед от този ЧСИ има суми от 4 300 + 1 800 лихви + 1 000 други лихви + 900лв такси и т.н.

Всичко е както трябва - за около 4 години ще изплатя тази сума, при запор от тези 280лв, взел съм, ще плащам с лихвите сега.

Имам обаче следните питания:

- след като този ЧСИ ми е запорирал заплатата (част от нея както е законово) може ли да запорира и сметката на която получавам остатъка от заплатата си (имам и 2 деца) ?
- може ли да дойде да описва имущество, на адреса ми по лична карта, където обаче нямам нищо, адреса се води на друг, и всички които живеят на този адрес нямат никаква родствена връзка с мен (тоест по наем). Имам 2-3 ценни неща на мое име и ги продавам с договор за продажба на приятел, тоест имам договор за покупко продажба и вече са продадени на друг тези неща, макар да ги ползвам аз.
vlado_bg
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство