Здравейте ,заедно със съпругът ми имаме регистрирана фирма ООД и извършваме дейност търговия на дребно в квартално магазинче.В резултат на кризата нямаме никаква работа ,няма продажби никакви,дори бяхме затворили през лятото за 4 месеца обекта и тъй като магазинът е на общинска земя по чл. 120 , съответно ни върви наем към общината .
Преди седмица получихме от частен съдебен изпълнител покана за плащане на задъженията към общината, които са с делото над 2700 лв.Фирмата няма сключен договор с общината,плащаме без сключен договор и съответно има изпълнетелен лист от съда,в който пише ,че основанието за плащане произлиза само от счетоводните книги на общината,освен това са сбъркали малкото име на собственика на дружеството
Нямаме абсолютно никакви пари ,аз съм по майчинство в момента,имаме и фирмен кредит който до сега обслужвахме.
Постройката не се води на името на фирмата ,а е закупена от съпругът ми като частно лице,за цялата година имаме 2000 лв. оборот,нямаме имущество на името на фирмата ,освен малко останала стока
Какво трябва да направя в този случай ?ИМА ли правно основание общината въз основа само на извлечение на счетоводните книги и трябва ли да искам процедура по несъстоятелност или ще подадат срещу мен такава? И какво следва от страна на частния съдебен изпълнител след като не мога да извърша плащането към общината за наем .Ако съм в процедура на несъстоятелност съдът ще информира ли банката при която имам фирмен кредит и съответно запис на заповед -за 7 700 лв.Благодаря
- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покана за плащане от ЧСИ до ООД,фирмата няма парите
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покана за плащане от ЧСИ до ООД,фирмата няма парите
teri_joo написа: .............. тъй като магазинът е на общинска земя по чл. 120 , съответно ни върви наем към общината .
Преди седмица получихме от частен съдебен изпълнител покана за плащане на задъженията към общината, които са с делото над 2700 лв. Фирмата няма сключен договор с общината, плащаме без сключен договор и съответно има изпълнетелен лист от съда, в който пише, че основанието за плащане произлиза само от счетоводните книги на общината, освен това са сбъркали малкото име на собственика на дружеството
........... Постройката не се води на името на фирмата, а е закупена от съпругът ми като частно лице, за цялата година имаме 2000 лв. оборот, нямаме имущество на името на фирмата ,освен малко останала стока
Какво трябва да направя в този случай ? ИМА ли правно основание общината въз основа само на извлечение на счетоводните книги и трябва ли да искам процедура по несъстоятелност или ще подадат срещу мен такава? И какво следва от страна на частния съдебен изпълнител след като не мога да извърша плащането към общината за наем. Ако съм в процедура на несъстоятелност съдът ще информира ли банката при която имам фирмен кредит и съответно запис на заповед -за 7 700 лв.Благодаря
Вие Заповед за изпълнение на парично задълж. по чл.410 ог ГПК ли сте получили? или покана за доброволно изпълнение на парично задължение по изпълнителен лист от ЧСИ?
ЧСИ не издават изпълнителни листове, те се издават от съда. Вероятно по-рано Общита е започнала процедура по чл.410, издадена е била ЗИ, не сте я възразили и тя е влязла в сила. Издаден е ИЛ, по който ЧСИ е започнал събирането.
Разбирам, че продължавате да ползвате земята и до днес и продължавате да отказвате да плащате наем?
Съберете си документите и при адвокат.
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|