- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля някой компетентен да ми помогне
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Моля някой компетентен да ми помогне
Преди около 1година станах поръчител по кредит.Човекът на когото станах поръчител се оказа измамник и разбрах в последствие че е в затвора и съответно не си погасява кредита.Кредита не е към банка а към земеделска кооперация и проуснах да кажа че заедно с мен поръчител му стана и неговия зет(мъж на сестра му).Сега от кооперацията ми казаха че ще има дела и че съдия изпълнител ще ми удържа от заплатата.Аз работя на 4 часов трудов договор и заплатата ми е 137лв от които изплащам 100 лв по мои кредит.Живеем със заплатата на жена ми,имам 2 деца.Не притежавам никакво имущество,жена ми има апатамент наследен от майка и.Видели сме се в чудо и незнаем какво ще се случи от тук на татък.Моля някой да ми отговори какво ще стане ако ме усъдят.Дали ще вземат на жена ми апартамента,какво ще стане с моята заплата от която банката си удържа по 100 лева за моя кредит.сега като връщам лентата назад се сещам че от кооперацията бяха казал че не мога да ставам поръчител като съм на половин работен ден,но след като говориха с някой от шефовете казаха че мога(дали не ме измамиха).Кредита беше 7000 лв и сега ми казаха че е станал над 10000лв.Моля посъветвайте ме какво да правя и ако може да ми отговорите какво ще се случи от тук нататък.Извинявам се за разбърканото обяснение,много съм притеснен в момента.Благодаря предварително
- kostov1958
- Нов потребител
Re: Моля някой компетентен да ми помогне
Ако действително получавате 137лв. трудово възнаграждение нищо няма да Ви удържат.Апартамента на съпругата Ви е нейна лична собственост , щом е получен по наследство и срещу него не може да бъде насочено изпълнение за ваш дълг.Но си оставате длъжник , ако в бъдеще придобиете някакво имущество , включително СИО или ако си намерите по-добра работа ще започнете да плащате.Няма значение на колко часа работите , дали изобщо работите и т.н. , за да станете поръчител.Никой не Ви е измамил , Вие сте се предоверили.Не е лошо с документите да направите една консултация с адвокат.Може договора да страда от някакъв порок и да може да се отвъртете от него.... , но надеждата е много малка.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:.Но си оставате длъжник , ако в бъдеще придобиете някакво имущество , включително СИО или ако си намерите по-добра работа ще започнете да плащате.Няма значение на колко часа работите , дали изобщо работите и т.н. , за да станете поръчител.Никой не Ви е измамил , Вие сте се предоверили.Не е лошо с документите да направите една консултация с адвокат.Може договора да страда от някакъв порок и да може да се отвъртете от него.... , но надеждата е много малка.
Благодяря за отговора.Може ли да ми обясните какво означава СИО,и другото на мен не са ми дали никакви документи с които да направя консултацията с адвокат....
- kostov1958
- Нов потребител
kostov1958 написа:REVOLUTION написа:.Но си оставате длъжник , ако в бъдеще придобиете някакво имущество , включително СИО или ако си намерите по-добра работа ще започнете да плащате.Няма значение на колко часа работите , дали изобщо работите и т.н. , за да станете поръчител.Никой не Ви е измамил , Вие сте се предоверили.Не е лошо с документите да направите една консултация с адвокат.Може договора да страда от някакъв порок и да може да се отвъртете от него.... , но надеждата е много малка.
Благодяря за отговора.Може ли да ми обясните какво означава СИО,и другото на мен не са ми дали никакви документи с които да направя консултацията с адвокат....
СИО-Семейна имуществена общност.
Поръчителството е договор между кредитора и поръчителя.В този ред на мисли Вие трябва да сте подписал договор.Дали отделен с кооперацията или клаузите за поръчителство са инкорпорирани в самия договор за кредит имате право на екземпляр от подписания от вас договор.Какво подписахте?
- REVOLUTION
- Активен потребител
Ами да подписах договор и запис на заповед,но не са ми дали нищо.Моля посъветвайте ме какво да направя в този случай.Да попитам и друго,жена ми ако получи наследство или дарение след време (баба и е на възраст) това СИО ли ще е?Много ви благодаря за отделеното време.
- kostov1958
- Нов потребител
Извинявам се за разпокъсаното писане,но непрестанно мисля само за това и въпросите ми изникват един след друг.Какво би станало ако умра?Жена ми и децата ми като мои наследници ще наследят ли и дълга???
- kostov1958
- Нов потребител
REVOLUTION написа:Ако действително получавате 137лв. трудово възнаграждение нищо няма да Ви удържат.
Защо? Ще се удържа 1/5.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
hidden написа:REVOLUTION написа:Ако действително получавате 137лв. трудово възнаграждение нищо няма да Ви удържат.
Защо? Ще се удържа 1/5.
Защото обърках заплатата с пенсията.
Прав си.
- REVOLUTION
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|