начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

Получих писмо с прикрепен изпълнителен лист ...

Получих писмо с прикрепен изпълнителен лист ...

Мнениеот dosadnic » 29 Сеп 2010, 12:20

Здравейте!
Случват се странни неща... Получих писмо с прикрепен изпълнителен лист, в което пише, че съм осъден на база на записна заповед за определена сума, която не дължа.
Към писмото има и прикрепен образец , с който мога да успоря вземането и да блокирам изпълнението, за да може по съдебен път да се установи истината за тази глупост.
Не съм на ясно какво точно да напиша и как точно да го формулирам ...
Някой може ли да ми помогне?
Благодаря предварително!
dosadnic
Нов потребител

Re: Получих писмо с прикрепен изпълнителен лист ...

Мнениеот Гост. » 29 Сеп 2010, 13:25

:roll: Простото "възразявам" върши чудеса, но няма да е достатъчно без адвокат да направите следващите стъпки.
Ако самото възражение ще принуди взискателят да предяви установителен иск( основание и размер на дължимите суми), където по ред причини принудителното изпълнение евентуално ще бъде спряно, то за разноските ви трябва обезателно отново адвокат. Освен ако имате знанията сам да сътворите частната си жалба .
Изобщо, първо се замислете дължите ли такава сума, че всяка следваща стъпка влече разходи, а истината, колкото и да е имагинерна все ще се установи.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот p_dyan » 18 Окт 2010, 15:33

Напиши една молба до съответния съд
отгоре посочи делото и номера на съдебния състав
Възразявам срещу издадената заповед за незабавно изпълнение,
защото съм платил тази сума на еди коя си дата+платежно/разписка/ или защото задължението ми е погасено по давност или защото аз му върнах парите, а той не ми върна записа и ето сега го ползува повторно да събере тази сума.
Или нещо подобно.
p_dyan
Потребител

Мнениеот cveti55 » 15 Дек 2010, 01:02

СПЕШНО- :?: :!: връчване на изпълнителен лист на поръчител
как се обжалва изпълнителен лист? :?:
три пъти има го намирам длъжника по месторабота и накрая пак бяга след запор на 5 лв!!!!!5 над 240 минимална заплата за шофьор в гр. Нова загора!!!!

имам издаден запис на заповед и изпълнителен лист. Обаче, той е от април 20 2010 г. издаден е изпълнителен лист на 3 ден след това.До колко е законно да се издава изпълнителен лист без да бъде връчено копие от запис на заповед на поръчителя? Защо я получавам октомври месец чрез ЧСИ съдия изпълнител? Адвокат ми каза, че така се изпуска срока за възражение. Който е трябвало да е двуседмичен от 20.04.2010 г. не е ли след поканата за доброволно изпълнение от ЧСИ. :?:

:?: Мога ли поради обстоятелтввата че съм я получил чак сега на 8 декемрви да подам жалба , че възразявам на основание на чл.147 от Закон за задълженията и договорите да обжалвам.
пише, че може да се обжалва в частта за разноските. т.е. ако може да се обжалва една част на това производство, дали може да се обжалва и другата, самото задължение- което е изтекло по давност. Моля, ако някои познава адвокат които може да спечели да ми се обади. e-mail: tatqna_2@abv.bg
това не е моя договор за поръчителство за съжаление. като поръчител не получих дори копие от договора и общите условия към него.

7. Относно неуредените в настоящия договор отношения се прилагат нормите на чл. 138 - чл. 148 от Закона за задълженията и договорите.
Закон за защита на потребителя:според които в полза на потребителя ако има закон и ако има др в полза на кредитор се уважава този които важи потребителя.

ДОГОВОР ЗА ПОРЪЧИТЕЛСТВО

Днес, ................ 20..... г., в гр./с. ...............................

се сключи настоящият договор за поръчителство

между

......................................................................................................................................................,

наричан накратко Кредитор, от една страна

и от друга страна

......................................................................................................................................................,

наричан накратко Поръчител. (1) (2)

СТРАНИТЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА СЛЕДНОТО:

I. ПРЕДМЕТ И СРОК НА ДЕЙСТВИЕ НА ДОГОВОРА

1. Страните се договарят, че Поръчителят ще отговаря пред Кредитора солидарно с .........................................................................................................................................................

(посочва се главния длъжник)

за изпълнението на следното негово задължение: ............................................................... (3)

2. Поръчителят отговаря за изпълнението на главното задължение и след падежа, ако Кредиторът предяви иск за изпълнение срещу главния длъжник в срок до шест месеца от падежа на главното задължение.

II. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОРЪЧИТЕЛЯ

3. (1) Поръчителят отговаря за всички последици от неизпълнението на главното задължение, включително за лихвите, неустойките и за разноските по събиране на вземането от Кредитора.

(2) Поръчителят не отговаря за увеличения размер на главното задължение, когато увеличаването се дължи на допълнително договаряне между Кредитора и главния длъжник.

(3) При погасяване на част от главното задължение, отговорността на Поръчителя се разпростира върху намаления му размер. (4) (5)

III. ДРУГИ УСЛОВИЯ ПО ДОГОВОРА

4. В случай, че главното задължение, чието изпълнение гарантира Поръчителят, бъде обявено за недействително, настоящият договор не поражда действие между страните по него.

5. (1) Погасяването на главното задължение погасява и отговорността на Поръчителя по настоящия договор за изпълнението му.

(2) Отговорността на Поръчителя се погасява в случай, че главният длъжник бъде заместен с друг. (6)

6. Поръчителството се погасява, ако поради действията на Кредитора Поръчителят не може да встъпи в правата му срещу главния длъжник. (6)

7. Относно неуредените в настоящия договор отношения се прилагат нормите на чл. 138 - чл. 148 от Закона за задълженията и договорите.

8. Всички спорове по настоящия договор се решават от страните по взаимно съгласие, а доколкото такова не бъде постигнато, спорът се отнася пред съответния съд. (7)

IV. ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 1. Под “главен длъжник“ по смисъла на настоящия договор следва да се разбира лицето, изпълнението на чието задължение към Кредитора Поръчителят гарантира, съгласно т. 1 от договора.

§ 2. Под “главно задължение“ по смисъла на настоящия договор следва да се разбира задължението, конкретизирано в т. 1 от договора, чието изпълнение Поръчителят гарантира.

Настоящият договор се състави в два еднообразни екземпляра - по един за всяка от страните и се подписа от тях както следва:

КРЕДИТОР: ...........................

ПОРЪЧИТЕЛ: .................
----

не ставайте поръчители- това си е чиста измама от страна на банките.
cveti55
Нов потребител

Мнениеот gudio » 15 Дек 2010, 18:34

cveti55 написа:СПЕШНО- :?: :!: връчване на изпълнителен лист на поръчител....

Адвокатите знаят :wink: Пътища много, но всички минават през адвокат.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

изпълнителни дела- поръчител

Мнениеот cveti55 » 16 Дек 2010, 01:32

Добър ден

адвокати намерих но казаха, че не може да се оспорва тази част, която аз искам, че дължимото е погасено по давност -чл.147 ЗЗ договорите.
моля за помощ ако познавате адвокат писал жалба срещу изпълнителен лист да ми пишете името и телефон. tatqna_2@abv.bg
може ли да се пише такава жалба. Новазагорски районен съд гледал делото без присъствие и уведомление поне на поръчителя от които се искат цялата сума. Ние сме 4 членно семейсво и не сме позвали кредита. аз не работя и имаме едно жилище.
Мъжът ми е поръчителствал на колега държавен служител, но гадняра се маха и спира да плаща. след като си си взема обещетенията от държавата (големи са вярвайте ми покривали са поръчителския кредит).
нима в нашата държава само дружествата и банките имат права? защо искат данъци от другите наивници живеещи в българия?
Когато съпругът ми искаше втори кредит не можеше, но за колегата му можеше дори му дадоха втори че и кредитна линия. много ще съм доволна банката да ги загуби тези пари по другите кредити. той разпродава всичко което има дори колата му е на др име и я е заложил.

благодаря за отделеното време

:?: въпроса е спешен до 14 дни след 812.2010 г. малко след това ще ни описват имуществото ни, ако не се споразумеем с банката. която иска двойно от това което е дала на друг човек. три години не си го търсят после удобен е поръчителя :cry: точния коледен подарък които всеки иска да получи. :?
cveti55
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Дек 2010, 08:31

Върнете се в началото
от gudio на 15 Дек 2010 05:34 pm

cveti55 написа:
СПЕШНО- връчване на изпълнителен лист на поръчител....

Адвокатите знаят Пътища много, но всички минават през адвокат.
gudio

Ето, поредните неща. Какви адвокати, всичко загина.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот gudio » 16 Дек 2010, 14:27

Цвети не си е включила личните съобщения 8) Затова - съвет тук: Да отива при съдебния лъв и доблестния защитник на онеправданите, страшилището за всички ЧСИ - адвокат И.К.И. от САК :wink: и той предявява отрицателен установителен иск (или друго тайно оръжие :? ), с което парира и блокира изпълнението, ако, естествено са налице предпоставките за това - неспазен срок по чл.147 от ЗЗД, както се твърди.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 16 Дек 2010, 15:05

Хе хе хе ,ама гъди , това е поръчител ,явно паралелно с това е подписал и ЗЗ , няма съдебен лъв които и да е това и що чак от САК да събори това чудо с къвто и да е иск/аз лично много се съмнявам да е погасено квото и да е по давност, пък и хем не мооже да се оспорва ,хем е погасено по давност .../. След като това се е случило , нека възрази ,ако е в срок де , ще се спре това е заповедно производство на 100% , на сто процента банката ще предеви установителния иск и през това време ,ако намерят кредитоискателя и он се навие да плаща добре ,ако ли не ще плаща по съдебното решение барабар с др. разноски пък после ще встъпи в правата на кредитора ....Риска на поръчителството.Между другото трябва да е получила и самата заповед за изпълнеие в едно с формуляра за възражение , трябва да се види и частното гр.д.Но тя си има адвокат , вече не зная кои кво е изпуснал и кво не е , но при ЗЗ си имаше особенности ,ох боже.....
Е и като и опишат имуществото кво ,едва ли някои ще купи употребявано имущество на публичен търг , а и вещите дали ще имат пазарна стоиност.
donna
Старши потребител

Мнениеот gudio » 16 Дек 2010, 16:56

donna написа: ... няма съдебен лъв които и да е това и що чак от САК да събори това чудо...

Има съдебен лъв и един е той - дадох му инициалите, ако на теб не ти е ясно, то това е ivan_lawyer :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 16 Дек 2010, 20:35

http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/ ... ?f=5&t=543

гъдьо ,горното е само за нашите ЧСИ ,ще съберат дълга и ще видят и сметката на питбула :wink:
donna
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство