начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

Промяна на иска по чл.410

Промяна на иска по чл.410

Мнениеот amanda » 03 Авг 2010, 14:29

Подадохме заявление по чл.410, но междувременнно длъжника е платил половината от задълженията си и пуснал възражение. Сега съдът ми казва че мога да предевя иск, но и да довнеса държ. такса. Защо иска допълнителна такса, при условие че иска се намалява?
amanda
Младши потребител

Re: Промяна на иска по чл.410

Мнениеот palimsest » 03 Авг 2010, 14:57

amanda написа:Подадохме заявление по чл.410, но междувременнно длъжника е платил половината от задълженията си и пуснал възражение. Сега съдът ми казва че мога да предевя иск, но и да довнеса държ. такса. Защо иска допълнителна такса, при условие че иска се намалява?

... защото при възразена ЗИ(410ГПК), следва да водите специален установителен иск, за който се дължи ДТ.И понеже това, което ви предстои няма как без адвокат...та подробности ще получите от него.
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Re: Промяна на иска по чл.410

Мнениеот amanda » 03 Авг 2010, 15:14

Мерси за помощта. Аз съм юрисконсулт, но досега не съм се занимавала с тази материя.
amanda
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство