начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

Запор на детски надбавки

Запор на детски надбавки

Мнениеот mariqpetrova » 23 Фев 2010, 17:12

Здравейте искам да попитам,имам заем които е претсро4но изискуем,тъй като нямам никакви доходи а гледам дъщеря си на 7 мес. са ми запорирали децките 135 лв.Наскоро разбрах 4е по 4л. 466 от ГПК нямат право.Искъм да попитам това вярно ли е,и ако да какво да направя за да не ми ги одаржат вси4ките.Дъщеря ми е припозната но само толкова,аз живея със майка ми в нейното жилище.не работя и нямам никакви други доходи.
mariqpetrova
Нов потребител

Re: Самотна майка

Мнениеот pbp_bg » 23 Фев 2010, 20:08

Вероятно става въпрос за запор на банковите Ви сметки, по които се превеждат детските. Дали това е законосъобразно, има разнопосочна практика. Съветвам Ви да си вземете удостоверение от банката за произхода на постъпващите суми по банковата сметка и да поискате от съдебния изпълнител да вдигне наложения запор, прилагайки му удостоверението от банката. Ако той откаже - пуснете жалба до съответния съд/най-вероятно окръжния - ако сте от провинцията/, макар и практиката по казуса да е разнопосочна в различните съдебни райони.
Желая успех!
Aut inveniam viam, aut faciam
pbp_bg
Младши потребител

Re: Самотна майка

Мнениеот mariqpetrova » 23 Фев 2010, 20:31

Благодаря Ви за бързия отговор!!!
mariqpetrova
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство