Здравейте!
Имаме дело, което си беше чисто изнудване за да не се позволи напускане на работа. Това беше ноемри 2004 год, минахме и през съдия-изпълнител, но доживяхме до ноември 2009 год. Според това което чета, вече би трябвало да е
изтекъл срокът за давност. Но разбирам, че за да се спре и за да мога да си изкарам международен паспорт/защото имах забрана/ трябва да подам молба за прекратяване по давност.
Намирам се във Плевен, не познавам никой в тези среди. Адвокатът, който ни беше приятел от детинство и ни беше адвокат, приди 6 месеца е станал съдия-изпълнител по това дело, заедно с другите дела на предния съдия-изпълнител.
Просто съм в ужас и не знам как да си намеря адвокат, който да задвижи процедурата. На всичкото отгоре не съм и богата.
Ако някой може да ми даде съвет как да постъпя, да ми препоръча към кого да се обърна и колко пари би ми излязла тази процедура, ще му бъда страшно благодарна.
Оставям си и адреса, защото разбрах че има ограничения да не се правят реклами на адвокати.
mariana_ip@abv.bg
- Дата и час: 28 Ное 2024, 08:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Давност
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Давност
Толкова неясно сте написали, че не може да се прецени за какво става точно въпрос:Кога сте осъдени, за какво , кога е започнало изпълнителното производство и т.н.
- sunrise
- Активен потребител
През 2002 год. тогавашният ми работодател накара всички възлови работници да подпишат договор, че се задължават да му работят 5 год. Ако напуснат дължат неустойка 20 000 лв. След две кошмарни години, със непркъснати финансови санкции, здравословни проблеми, прединфарктни, откази за отпуск за посещения на санаториум не издържах и подадох молба за напускане по здравословни причини и той ни изпрати съдия-изпълнител по бързо производство. Това става през ноември 2004 год.
Надявам се сега да е по-ясно. Просто не знам кое е важно за хората занимаващи се с право.
Надявам се сега да е по-ясно. Просто не знам кое е важно за хората занимаващи се с право.
- marian4eto67
- Нов потребител
marian4eto67 написа:През 2002 год. тогавашният ми работодател накара всички възлови работници да подпишат договор, че се задължават да му работят 5 год. Ако напуснат дължат неустойка 20 000 лв. След две кошмарни години, със непркъснати финансови санкции, здравословни проблеми, прединфарктни, откази за отпуск за посещения на санаториум не издържах и подадох молба за напускане по здравословни причини и той ни изпрати съдия-изпълнител по бързо производство. Това става през ноември 2004 год.
Важни са фактите. Освен това , не може да подпишете такъв договор без основание, явно сте пращани на обучения. Как 2004Ви е пратил директно на съдия -изпълнител?
Какви действия и кога са преприемани по изпълнението?
- sunrise
- Активен потребител
Няма никакви обучения. Оформено беше, че уж ми бил дал 20 000 лв., които остават за мен, ако не напусна до 5 год. Ако напусна трябва да ги връщам. Реално никакви пари не ми е давал. Но времената тогава бяха трудни и ултиматома беше или подписваш, или оставаш без работа. Пък и аз си харесвах работата, нямах намерение да напускам, не очаквах че след подписването ще последва този ужас и злоупотреба от негова страна.
Но както и да е, това е минало.
- marian4eto67
- Нов потребител
marian4eto67 написа:Няма никакви обучения. Оформено беше, че уж ми бил дал 20 000 лв., които остават за мен, ако не напусна до 5 год. Ако напусна трябва да ги връщам. Реално никакви пари не ми е давал. Но времената тогава бяха трудни и ултиматома беше или подписваш, или оставаш без работа. Пък и аз си харесвах работата, нямах намерение да напускам, не очаквах че след подписването ще последва този ужас и злоупотреба от негова страна.
Пак не давате никаква значима информация.А това за 20000, извинете , звучи като фантастика, кой нормален човек ще подпише ,че е получил такава сума.
- sunrise
- Активен потребител
Г-жо,
1.Запис на заповед ли сте издали в полза на работодателя си?
2.Имало е изпълнителен лист на основание този запис на заповед ли?
3.Кога е образувано изпълнителното дело?
4. Какви действия са предприети за събиране на дълга и кога?
Това са най-основните въпроси....
1.Запис на заповед ли сте издали в полза на работодателя си?
2.Имало е изпълнителен лист на основание този запис на заповед ли?
3.Кога е образувано изпълнителното дело?
4. Какви действия са предприети за събиране на дълга и кога?
Това са най-основните въпроси....
- havga
- Младши потребител
Само да допълня..
Щом говорим за давност, датите на документите са много важни, добре би било да ги упоменете...
Щом говорим за давност, датите на документите са много важни, добре би било да ги упоменете...
- havga
- Младши потребител
За кои тези години? Все още плащате по този запор и досега , така ли ?
- sunrise
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|