начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Кога трябва да дойде съдебният изпълнител?

Кога трябва да дойде съдебният изпълнител?

Мнениеот therealangel » 12 Ное 2009, 13:05

От 2006г. съм разведена. Съгласно решението на съда, бащата на детето ми има право да го вижда всяка първа и трета събота на месеца. Никога не съм възпрепятствала срещите им. Когато е бил свободен и е имал желание го е виждал и по-често.
От месец юли т.г. детето има сериозни здравословни пробелми. Излишно е да казвам, че бащата не сподели разходите за лечение, а от 12.10, когато го помолих за помощ, тъй като на детето му предстоеше операция, не съм го чувала. Не се обади нито веднъж, поне да попита как е детето.
Днес ми се обади частен съдебен изпълнител и ми каза, че в първата събота на месец декември ( интересно защо изпуска третата на ноември) ще дойде заедно с бащата и аз трябва да му изплатя разходите.
Защо ще идва частен съдебен изпълнител, след като бащата не е имал проблеми да вижда детето и защо аз ще му плащам разходите без да съм виновна? Не ми ли стигнаха разходите по операциите и лечението на детето, та сега да угаждам на капризите на бащата? По същата логика може да се обърне към трима съдебни изпълнители. На всичките ли ще трябва да плащам? Не е ли редно първо да се проверят обстоятелствата? А какво да направя ако в този момент (не дай Боже) детето отново не е добре здравословно?
Предварително ви благодаря за отговора!
Последна промяна therealangel на 13 Ное 2009, 18:50, променена общо 1 път
therealangel
Нов потребител

Re: Кога трябва да дойде съдебният изпълнител?

Мнениеот usra_ovcova » 12 Ное 2009, 22:24

Целта е да не давате детето и да плащате глоба и друг път да не си мислите да го притеснявате за това болно дете...И така да си научите мястото!
Невероятно,но е истина.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот leonardos » 13 Ное 2009, 10:52

therealangel написа:Днес ми се обади частен съдебен изпълнител и ми каза, че в първата събота на месец декември ( интересно защо изпуска третата на ноември) ще дойде заедно с бащата и аз трябва да му изплата разходите.

Поканата за доброволно изпълнение се връчва с призовкар, но това означава че трябва да има влязло в сила решение и да бъде възложено изпълнението на ЧСИ. Как така просто се обажда /по телефона ли/, вероятно е решил да те сплаши. Пусни жалба до прокуратурата за отправена заплаха.
leonardos
Потребител

Мнениеот voltron » 13 Ное 2009, 11:03

Пусни жалба до прокуратурата за отправена заплаха.
:lol: ,

Що да не пусне и една за принуда :mrgreen:
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот leonardos » 10 Дек 2009, 22:28

voltron написа:Що да не пусне и една за принуда

Стига да и обърнат достатъчно внимание.

Но съгласно текста от therealangel , е записан графика за визита на бащата, като не става ясно дали има присъдена издръжка и кой трябва да заплаща разходите за лечение. Вероятно детето е присъдено на майката и в този случай, тя поема всички разходи ... , ако има доходи и доколкото е възможно с приходите от детски надбавки и издръжка/ако има такава и се плаща своевременно от бащата ... /
leonardos
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство