начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

АКО МОЖЕ ПОМОЩ...

АКО МОЖЕ ПОМОЩ...

Мнениеот vasil11 » 24 Мар 2009, 14:44

Още през авг. 2007 съм подал молба за отмяна и спиране на изпълнението пред 5 чл. състав на вкс. понеже молбата била забутана определението за спиране излиза на 25.03.2008г., като през това време срещу мен се водят изпълнителни действия, въпреки че взискателя и чси са уведомени за подадената молба за спиране. Внесъл съм дължимата сума по изпълнит лист от 313 лв определена от вкс по сметка на вкс и след представяне на определението за спиране, с писмо до работодателя чси отменя запора върхи трудовото възнаграждение. През май 2008 5 чл. състав отхвърля иска за отмяна. сега чси налага същия запор и за разноски по изпълнението 100 лв. адв. хонорар и 175 лв. такси по чл. 26 от тарифата. не ми е представена съгл. чл. 79 от ЗЧСИ сметка, изобщо дължа ли тези разноски след като изпълнението е спряно, а сумата е внесена като обезпечение а липсва ново изпълнит дело. Трябва ли да има издаден изп. лист за дължимите неплатени такси и разноски съгл . чл. 79?
vasil11
Нов потребител

Re: АКО МОЖЕ ПОМОЩ...

Мнениеот wladi » 10 Май 2009, 15:10

Дължите разноските. В случай, че желаете да се убедите в сметките, разписките, хонорарите на които се основават можете да направите дова при съответния ЧСИ. Вие като страна имата право на достъп до тези данни.

С вашите действия по обжалването, което ако правилно разбирам не е уважено, Вие сте принудили другата страна да прави допълнителни разноски, които също е могло да Ви бъдат предявени.
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство