Получих известие от съдия изпълнител, че ще описва имуществото ми, защото не съм си платила сметките за парно. Въпросната сума обаче е платена отдавна, за което имам документ. Какво да предприема, за да се установи, че претендираната сума не е дължима.
Благодаря Ви
- Дата и час: 24 Ное 2024, 09:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпълнително дело
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изпълнително дело
Отидете при съдия-изпълнителя, с приложена писмена молба към изпълнителното дело уточнете плащането като цитирате вносни бележки, с молба да се прекрати делото. Предполагам, че освен главница има да плащате и разноски и лихви. Но може да предложите разсрочване на тези плащания.
- D.Ivanova
преди съобщението за принудитело изпълнение, би трябвало да имате призовка-покана за доброволно изпълнение и тогава да представите всичките си документи за погасените суми - пред съдия-изпълнител. Ако не сте получила такава призовка - има възможност за оспорване действията на съдия-изпълнител. Но мисля, че по принцип и сега да отидете при съдията и му представите всички документи (ако наистина не сте длъжница) няма да имате проблем!
- еla
естествено ще представиш документите, с които си платила
- ukr
- Нов потребител
Благодаря Ви за отговорите. Интересува ме как на практика става това представяне на разписката - да я нося в СРС ли, къде се намира този съдия изпълнител.
А като образува взискателят изпълнително дело, никой ли не проверява от другата срана как стоят нещата. Все пак не питат ли длъжника дали междувременно не си е платил, за да не го притесняват с подобни съобщения от пита идваме да описваме имуществото ви
А като образува взискателят изпълнително дело, никой ли не проверява от другата срана как стоят нещата. Все пак не питат ли длъжника дали междувременно не си е платил, за да не го притесняват с подобни съобщения от пита идваме да описваме имуществото ви
- Eлена
В изпълнителното производство не важи служебното начало, така че съдия-изпълнителят не е длъжен да проверява сам кое как е. В 7-мо дневния срок от получаване на призовката за доброволно изпълнение, длъжникът може да прави всякакви възражения, както и да представи документи, от които да е видно, че е погасил задълженията си към взискателят. След като се платили, е нужно само да представите на съдия-изъплинтеля документ, удостоверяващ, че задълженията Ви са погасени и да искате прекратяване на производството. Погледнете чл. 330 ал. 1 б. "а" ГПК.
- amika_m
- Младши потребител
В деловодството на съдебно-изпълнителна служба. Напишете една молба за прекратяване на изпълнителното производство и приложете документа, от който е видно, че задълженията са погасени
- amika_m
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|