начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Изпълнителен лист-Съдия изпълнител.

Re: Изпълнителен лист-Съдия изпълнител.

Мнениеот windlove » 14 Яну 2014, 17:11

svetlasv написа:Здравейте!
Вече има движение на изпълнителните дела. Първото ИД за дължаща сума по наема се реши от взискателя да ми се запорира заплатата. Аз също писмено се съгласих.
По второто дело има обявление за публична продан. Реших да участвам и се надявам да съм единствен участник, защото ако се стигне до устно наддаване ще се вдигне сумата и няма да мога да се възползвам от правото си да купя жилището си на най-високата предложена цена. Финансовите ми възможности са ограничени.
Има ли вариант да направя това предложение чл.505 непосредствено след съставянето на протокола от писмените предложения, преди устното наддаване?
Притеснявам се след като евентуално спечеля търга и придобия жилището взискателя по сумата за наема /бившият ми съпруг/ дали няма да поиска друга мярка за издължаване на сумата, дали няма да се отметне от първоначалното си решение да ми запорира заплатата?И разбира се да ме разиграва както го казва "докато е жив" Искам да се отърва завинаги от него , но и да подсигуря дом за мен и децата.
Търга е обявен от 13 януари до 13 февруари 2014. Днес видях оценката от 8.01.2014 и ми установих неточности в подобренията в жилището. Може ли да се обжалва оценката и кога?
Също така има тежест като неплатени такси смет и данък за това жилище от другия съделител /бившият ми съпруг/. Сумата е около 100лв, но за чия сметка ще остане?
Ще се радвам да прочета компетентните ви мнения и съвети.
Притеснена съм и уморена, моля пишете ми!

Ако има повече от едно наддавателно предложение всеки участник ще има право да предложи устно цена по висока с размера на един задатък. След като приключат и устните наддавания ще имате право да направите изявление, че купувате имота по най-високата предложена цена.
За останалото - ако вие си закупите жилището и нямате друго жилище то ще ви е несеквестируемо и няма да може да бъде изкарвано отново на публична продан. Е ще може да ви го възбранят до приключване на изпълнителното дело или вече да иска насрочване на опис на движими вещи - няма как да гадае.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство