да да аз се обърках от толкова много изпълнителни действия по делото , но след като твърдите че имота е несеквестируем други действия за обжалване предприети ли са или сега ще предприемате с молба за спиране до постановяване на определението /питам защото много се обърках като ги съобщавате едно след друго ,/,
да питам :кредитора предполагам че е предевил иск по 252 от ГПК ,
- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
несеквестируемост
|
|
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: несеквестируемост
да питам това жилище надхвърля ли жилищните нужди на длъжника
- donna2
- Потребител
Относно въпроса за дурги действия за обжалване - сега ще искам спиране на изпълинението, поради това че е описан несеквестируем имот. До тук са подадени възражението по чл. 250, което е уважено и изпълнението е спряно частично, както и възражение пред съдия-изпълнителя че имота е несеквестируем. И двете възражения са подадени в 7-дневния срок от получаване на призовката за доброволно изпълнение. Определението за спиране не беше влязло в сила в деня на описа (20.04.2004), поради което с-изпълнителя извърши описа за цялата сума и въпреки възражението за несеквестируемост. И точно това ме притесни, че няма постъпили доказателства от кредитора (който лично аз змятам, че е ангажиран да доказва в този процес) и се извърши опис. А след него слудва публичната продан. На всичкото отгоре имота е съсобствен и дефакто на хпродан ще излезе ид. част от имота. Но въпреки това, ми се иска да осуетя проданта, преди да е станала.
- desiva
- Младши потребител
желая ти успех desiva написа:
>
> Колеги, при възражение от страна на длъжника за
> несеквестируемост на жилището, което е възбранено в
> изпълнителен процес кой трябва да докаже това? И ако е
> длъжника с какви документи може да стане това?
>
> Колеги, при възражение от страна на длъжника за
> несеквестируемост на жилището, което е възбранено в
> изпълнителен процес кой трябва да докаже това? И ако е
> длъжника с какви документи може да стане това?
- donna2
- Потребител
Благодаря, Донна:) Благодаря и за отзивчивостта ти:) А колегите явно не ги интересува темата щом до сега не се обадиха:)))
- desiva
- Младши потребител
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|