начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

публична продан

публична продан

Мнениеот биби » 15 Апр 2004, 19:57

Някой можели да ми каже как протича проданта на имот при съдия изпълнител? Става дума за дело за делба на къща с двор, процедурата явна ли е или тайна?притеснявам се от измами, откъде да се пазя?
биби

Re: публична продан

Мнениеот младежа » 16 Апр 2004, 09:35

Вземи си адвокат, не се стискай-,за да не ти излезе солено.
младежа

Мнениеот биби » 16 Апр 2004, 19:58

аз точно от адвоката се страхувам да не ме хлъзне, защото мястото е доходоносно
биби

Мнениеот muhi » 17 Апр 2004, 21:09

Предложенията са писменни.Предоставят се в канцеларията на съдия- изпълнителя.В деня на търга се отварят и печели този който е предложил най високата цена. Измама може да има ако някой от учасващите в търга се познава с секретарката, така може да се свали цената т. е. да не предлага много висока цена ,за да спечели търга е нужно офертата да е по висока,а не да удовлетворява собственика на имота обявен на търг.
muhi
Младши потребител

Мнениеот бибиб » 18 Апр 2004, 11:41

Много благодаря, muhi, но ме притеснява дали някой може да подмени моята оферта с по ниска и така да заягубя т. е. сигурно ли е че това предложение, което дам ще е това което ще се отвори в деня на търга.
бибиб

Мнениеот Камен » 18 Апр 2004, 23:47

Предложенията се вписват в книга,а и може да отидете в последния момент,да видите какви са дтугие и да дадете най-доброто предложение.
Ако държите да вземете имота и началната цена не е жисока може да пратите двама-трима фиктижни наддавачи,които да дадат високи цени,да откажат другите мераклии и след това да не платят.Ще загубите депозитите,но може да си струва.
Камен

Мнениеот младежа » 20 Апр 2004, 13:21

Не от адвоката ,а от съдията се пази.......съветвам те , като потърпевш- адвоката винаги може да го смениш
младежа

Назад към Изпълнително и обезпечително производство