- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПУБЛИЧНА ПРОДАН
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
ПУБЛИЧНА ПРОДАН
Колеги , съдия изпълнителя ми отказва публична продан на обявен от съда имот, тъй като съделителят нямал друго жилище , ами сега ..........???
- спешен кабинет
Re: ПУБЛИЧНА ПРОДАН
Ако става дума за делба-ликвидиране на съсобствеността върху този имот, то несеквестируемостта няма отношение-щом съдът е постановил делбата да се извърши чрез изнасяне на съсобствения имот на публична продан, съдия-изпълнителят е длъжен да я извърши.
Друго е, ако се иска публична продан за задължение.
Друго е, ако се иска публична продан за задължение.
- Tod
Ако имотът някога е бил ипотекиран или залаган, съдия-изпълнителят няма право да отказва да го продава, та дори да е единствено жилище на длъжника!
- feniks
- Младши потребител
Съдия-изпълнителя, няма право да отказва каквото и да е. Той е длъжен да пристъпи към изпълнение на заповедта в изпълнителния лист. Не му е работа да преценява какво е жилището на засегнатия, просто защото той няма право на собствена преценка. Засегнатата страна може да се жалва от действията на съдия изпълнителя (чл.332 и сл. ГПК)., като районния съд образува ч.г.д. Това е пътя - да обжалвате нежеланието на съдия-изпълнителя да извърши публична продан. А пък трето засегнато лице може да води дело срещу взискателя и длъжника (чл336 ГПК)
- geo_18
- Младши потребител
аз до колкото разбирам става въпрос за ликвидиране на съсобственост ,след като съда е постановил съдия изпълнителя няма какво да му мисли тук несеквестируемоста на важи , в края на краищата никой от съсобствениците не е изявил желание да му се възложи имота и да заплати на другия дела .
ако имаме обр.изп. дело възоснова на изп. лист за задължения на длъжника /без издръжка ,непозволено увреждане ,финансови начети /примерно ако кредитор е посочил изп.способ възбрана и продажба на имот на длъжника ,тогава съдия изпълнителя /то зависи от СИС /задължава кредитора да докаже че имота не е несеквестируем ,по принцип се доказва с една справка от данъчното /службата по вписванияна , но ако длъжника има имот в друго населено място много трудно се получава информация /освен ако подочуеш нещо и да търсиш и други имоти /
ако имаме обр.изп. дело възоснова на изп. лист за задължения на длъжника /без издръжка ,непозволено увреждане ,финансови начети /примерно ако кредитор е посочил изп.способ възбрана и продажба на имот на длъжника ,тогава съдия изпълнителя /то зависи от СИС /задължава кредитора да докаже че имота не е несеквестируем ,по принцип се доказва с една справка от данъчното /службата по вписванияна , но ако длъжника има имот в друго населено място много трудно се получава информация /освен ако подочуеш нещо и да търсиш и други имоти /
- donna2
- Потребител
Не трудно , да получиш информация дали едно лице има друг имот в друго населено място-, а е невъзможно !!!!!
Чувал съм ,че слъжбите имали софтуер на база всички софтиери от данъчни,коли,митници и банкови сметки- може би от там нещо да се изкопчи???
Чувал съм ,че слъжбите имали софтуер на база всички софтиери от данъчни,коли,митници и банкови сметки- може би от там нещо да се изкопчи???
- младеж
да ама за там съдия изпълнителя няма да издаде удостоверение за да се снабдя с информация от службите ,в по -малкия град е по лесно все ще се намери някой познат да знае кой какво и къде има
- donna2
- Потребител
Благодаря колеги,ще опитам отново да обясня на съдия-изпълнителя,че при изнесен имот на публична продан след делдено дело -защитата по чл.339 ал. 1 б." В" ГПК -НЕ ВАЖИ, и тогава жалбичка.............какво ли ще рекат в районен съд
/ не ми се мисли........../ а решението им е необжалваемо, ами после???
/ не ми се мисли........../ а решението им е необжалваемо, ами после???
- спешен кабинет
После пак при мене баткооооооо........, да ти свия сърмичките.......
- Съдия-изпълнител
жалбата се подава чрез съдия изпълнител до окръжен съд ,те ще решат
- donna2
- Потребител
Права си Донна , вече се подава до окръжен съд ,
Благодаря !!! Но ако съдът нареди да бъде извършена публичната продан, а съдията пак не ще???
Тогава какво?
Отвод - вече му исках - не мина , ами сега?
Благодаря !!! Но ако съдът нареди да бъде извършена публичната продан, а съдията пак не ще???
Тогава какво?
Отвод - вече му исках - не мина , ами сега?
- спешен кабинет
няма право да откаже пиши жалба до председателя на РС ,аз обаче ги пиша до окръжен и те ги препращат явно до районния това с оглед да се види от по-вече хора за да нямам проблеми после пак
- donna2
- Потребител
имах предвид да се жалвате на председателя на районния съд от поведението на съдия изпълнителя ,ако откаже да изпълни решението на окръжния /но до сега не ми се е случвало съдия изпълнител да откаже да изпълни решение на окръжния съд /
- donna2
- Потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|