начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Покупка на етаж без земята

Покупка на етаж без земята

Мнениеот customer » 12 Яну 2014, 02:11

Здравейте,
Извинявам се ако вече е питано, но не намерих тема по въпросът.
Обмислям да участвам в търг следващата седмица, но излезе малък казус. Ще купувам апартамент (етаж) в кооперация. Собствениците на етажа от кооперацията са собственици и на 1/3 от земята върху която е построена сградата (в самата сграда има още двама собственици). Описани са като отделни имоти в Нот. акт за придобиване. После в Нот. акт за ипотеката обаче е описан и заложен само етажа без земята. Сега в обявата на ЧСИ-то няма нищо споменато за земя или право на строеж.
Въпросът ми е има ли някаква опастност за мен и ще мога ли да ползвам, ипотекирам и продавам имота без проблеми? Не ми звучи много чисто, но може да има все пак някаква вратичка...
customer
Нов потребител

Re: Покупка на етаж без земята

Мнениеот katerinakuch » 12 Яну 2014, 23:23

На всеки собственик от кооперация би следвало да се полага идеална част от урбанизирана територия, съставляваща поземлен имот. Попитайте собственика, от когото ще закупувате апартамента, дали и каква идеална част от земята притежава. Можете да я закупите с отделен нотариален акт.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство