Закупих един парцел обявен за обществена продан. В ръцете си държа съдебно решение на ЧСИ което гласи:
ПОСТАНОВИХ:
Възлагам върху купувача .......,следният недвижим имот.
Въпросът ми е:-Придобил ли съм право на собственост и ли съм придобил правото на ползуване? Действието възлагане равностойно ли е с покупко-продажба? Не открих значението на думата възлагане в търсачката.
В случая не съм сигурен какво съм придобил и какво означава правната квалификация и това произвежда в мен безпокойство. Разяснението ще ми е от полза. Бих искал да се запозная по-подробно с материали по темата.
Ако пожелая мога ли да извършвам действия спрямо гореописания имот като, продажба, отдаване под наем, замяна, дарение и други? Предварително благодаря.
Ако възникнат тежести за които сега все още не зная и не изплатя задълженията по тях, ще загубя ли придобитият от мен парцел съгласно чл.349 ал. 6 във връзка с ал.5?
Решението подлежи на обжалване и не искам да изпускам срока. Щом ми се възлага имота това означава ли, че съм съсобственик от който се очаква да изплати дяловете на останалите съсобственици. Преди да е станало късно искам да предприема действия. Моля Ви, да ме опровергаете, или потвърдите моите съмнения.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 10:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възлагането като форма на собственост
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Възлагането като форма на собственост
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Re: Възлагането като форма на собственост
Благодаря Ви. Не мога да Ви обясня колко много съм доволен от това което получих като отговор. Искрено Ви желая, здраве, късмет, успех и винаги добро настроение.
Значи плащам и ставам чорбаджия. Ще трябва да почерпя.
Значи плащам и ставам чорбаджия. Ще трябва да почерпя.
- rashko
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|