Здравейте,
От 2004г. съм щастлив не-клиент на Топлофикация, а от 2003г съм и щастливо разведен. От две години живея извън страната, но съм запазил две банкови сметки в Бг. С голяма изненада научих, чрез електронното банкиране, че на двете сметки е наложен запор от по около 18 хил.лв. Помъчих се да си спомня на кого дължа пари, при положение, че изчистих всички дългове преди да напусна страната, и влязох в сайта на Топлофикация - София. Там се оказа, че СИО-то в което живеех до развода си дължи подобна сума. По решение на съда от 2003г аз притежавам 1/2 част от този апартамент, която идеална част продадох през 2005г. Бях убеден, че е задължение на новите собственици да променят титуляра по партидата при Топлофикация. Бих се прибрал в България по празниците, за да видя роднини и да наема адвокат за този случай, но подочух, че ЧСИ налагат освен запор на сметки и възбрана за напускане на страната за задължения над 5 хил.лв., т.е. няма да мога да се прибера при семейството си докато не си уредя взаимоотношенията с Топлофикация - т.е. да платя дълговете на всички собственици на моето бивше СИО от 2003г. насам. Има ли някой идея за дистанционно решение на този въпрос, друго освен "...... му, още една причина да не се прибирам в България"?
- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пак за Топлофикация
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пак за Топлофикация
Копие от момента на продажбата ще ви свърши работата в Топлофикация.За другите които не са се регистрирали като новите собственици са яки глобите.
-
namakak - Потребител
Re: Пак за Топлофикация
Задължително се консултирайте с адвокат. Сам няма да си решите проблема. Относно забраната за напускане на страната за задължения над 5000лв. има решение на ВАС.
- v7777
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|