начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

запор на МПС

запор на МПС

Мнениеот nikitto » 15 Дек 2010, 20:17

Здравейте, имам следния казус:
Получих покана за доброволно изпълнение. В нея не са посочени вещи, на които е наложен запор. Няколко дни след това продадох пред нотариус МПС. Купувача отива в КАТ да си прехвърли МПС-то, но разбира, че е наложен запор. Затова обаче аз не съм бил уведомен и за запора научих от купувача. Посъветвах се с адвокат и разбрах, че продажбата на МПС-то е валидна, тъй като не съм бил уведомен за запора. Каза ми, че трябва да подам молба до ЧСИ за вдигане на запора.
Интересува ме каква е тази молба и аз сам мога ли да си я подам или трябва да търся услугите на адвокат.
nikitto
Нов потребител

Re: запор на МПС

Мнениеот Pause » 16 Дек 2010, 13:01

Според ГПК чест и почитание към професията.Не ми изглежда законосъобразно развитието понеже не сте уведомен надлежно с поканата и можете да обжалвате действията по Чл435 ал2 ГПК.Добре е да питате адвокат понеже сделката може да е валидна, но ако имуществото на длъжника е недостатъчно кредиторът може да иска да се прогласи недействителността.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 16 Дек 2010, 13:12

:) А ти защо продаде колата веднага след поканата?
За да няма секвестируемо...недобросъвестен си.
Сега може и да имаш поне два проблема, третия си го знаеш. Купувачът няма да може да регистрира возилото на негово име. Може и да води дело срещу теб и да си иска парите, разноските, лихвите. Може и да атакува обезпечителната мярка, но пак ще загуби. Тея разноски някой трябва да ги плати.
Пък и К има полезни ходове, при това всичките успешни.

ЧСИ ще вдигне запора, като си платите дълга. Мога да се обзаложа на това.

Дела, дела, разноски, адвокати... а лихвата по дълга цъка, като резултатът за теб няма да е положителен.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikitto » 17 Дек 2010, 13:39

Не съм действал недобросъвестно. МПС-то е продадено много преди да получа и поканата, но само с пълномощно. Не съм си имал и на идея , че ще се образува изпълнително дело. Пред нотариус е продадено няколко дни след поканата, но аз не знаех, че има запор.
nikitto
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство