начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

Изпълнителен лист

Изпълнителен лист

Мнениеот nori4 » 15 Дек 2010, 16:47

Здравейте, искам да попитам, дали е възможно да се заведе дело и да се вземе изпълнителен лист без да бъда уведомена за това?По- конкретно имам задължение към Глобул,което успорвам, но вече втори път ми изпращат отговори, които не са отговор на моите жалби, а по-скоро стандартни бланки, на които само променят имената на клиентите.Наскоро получих писмо, че имали договор с Кредитреформ за събиране на задълженията от клиентите им.Обадих се на посочените телефони, за да ги уведомя, че съм пуснала жалба, на която чакам отговора.След известно време ми се обади мъж, който се представи за адвокат и ми каза, че са получили писмо от Глобул, където пишело да се предприемат мерки за съдебно събиране и той искал да знае дали съм щяла да платя доброволно.Аз отговорих, че все пак искам да получа отговор на последната ми жалба и се уговорихме да му се обадя, за да му кажа какво възнамерявам да правя.Звънях два пъти, при което ми отговаря на телефона,някаква жена, която си записва телефонния ми номер и казва, че бил зает и щяла да му предаде да ми се обади,но естествено няма обаждане.Не мога да разбера дали блъфира с цел аз да си платя или е възможно да се вземе изпълнителен лист и да ми бъде запорирана сметката.
nori4
Нов потребител

Re: Изпълнителен лист

Мнениеот donna » 15 Дек 2010, 16:56

Значи Глобул може да поиска по реда на заповедното производство да му се издаде заповед за изпълнеие , като ви се връчи имате право на възражение , то спира изпълнеието и нека Глобул си водят исково производство.
Това с Кредитреформ на всички ни писна , пари събира по закон държавния или частния съдебен изпълнител и то на базата на някакв изпълнителен титул в случая изпълнителен лист това е, ми пуснете си жалба до прокуратурата та нека да им обяснят кои събира пари и как се събират по законов ред.
donna
Старши потребител

Re: Изпълнителен лист

Мнениеот nori4 » 16 Дек 2010, 22:34

Мнооого ти благодаря Donna за отговора!Доста се бях притеснила, че ще ми запорират сметките и аз нищо не мога да направя,тъй като работя в банка и няма как да не ми превеждат заплатата по сметка,а освен това имам и кредит, който не е възможно да се обслужва, ако са ти запорирани сметките.Що се отнася до Глобул нямам намерение да им платя,защото са големи измамници!!!Преди известно време бях си взела карта с устройство за интернет, като се бях включила на тарифа за 4 GB -36 лв. на месец.Близо 3 месеца ползвах услугата, като си плащах по банков път и забелязах,че дори и половината от тези 4 гигабайта не мога да изразходвам.Изненадващо на четвъртия месец, при опит да вляза в интернет разбрах,че е спрян достъпа ми.Звъннах на оператор и той ми каза,че картата е блокирана,защото съм си надвишила лимита, който не е ясно какъв и имам начислена сметка от 400 лв.Искам само да уточня,че като цяло през този и предишните месеци съм влизала в мрежата 6-7 пъти в месеца, за около 20 минути като само поглеждам някой сайт и го спирам.Веднага подадох жалба, на която както казах ми отговориха пълни глупости.За капак на всичко спряха и другата карта, която се водеше на мое име и се ползваше от майка ми.В последствие разбирам,че имам начислена неустойка, от 100 лв.за картата за интернет и още 78 лв за другата карта, която те ми спряха, при положение, че сметката и е плащана на време и редовно.Не стига, че те ми спират другата карта,а на всичко отгоре ми начисляват и неустойка за нея.Не си вземайте никога карта за интернет от Глобул!!!!Големи мошенници са! :evil: :twisted:
nori4
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство