- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Банката-кредитоискател спечели публичната продан....
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Банката-кредитоискател спечели публичната продан....
Здравейте! Участвах в публична продан на апартамент в центъра на Добрич. Участник също бе и Банката (мисля че се води "кредитоискател"). Банката и друг участник започнаха явно да се наддават и достигнаха до удвояване на началната тръжна цена на апартамента. Банката спечели търга. Другият участник изтегли задатъка си и така аз (с моята оферта, доста по-ниска от тази на Банката) останах веднага след нея, в случай че тя се откаже. Седемдневният срок мина, но Банката все още не е предприела никакви действия и респективно на мен не ми дават никаква информация за това кога ще ме поканят да попълня нужните документи и срокът ми за плащане да започне да тече. Съдия изпълнителят ми каза, че Банката била със специален статут и в момента разглеждали закона. Въпросът ми е "С колко време разполага Банката да взима решение и възможно ли е тя по някакъв начин да провали търга и да направи така че да не се сдобия с апартамента на изгодната за мен цена, която съм посочил?" п.с. Задатъкът ми стои в сметката на Съдия изпълнителя. Няма начин да го загубя преди да съм подписал някакви документи, че срокът ми за плащане започва да тече, нали? Надявам се да получа отговор от Вас в най-скоро време. Благодаря Ви предварително!
- deyan_sashev
- Нов потребител
Re: Банката-кредитоискател спечели публичната продан....
Трябва да признаете следните неща:
1. Има ли нещо скрито от казаното горе (имате ли някаква игра с Банката или с другият участник, със самият длъжник).
2. Искате ли да купите апартамента или както дойде - защото нищо не губите и в двата случая. Ако се откажете навреме от играта с търга, не губите задатъка. Ако възложат на Вас апартамента, трябва да платите незабавно цялата цена и тогава при един ден дори забава - губите задатъка.
Подозирам, че сте станал жертва на измама, защото:
- В парламента (с извинение за обидната дума) от няколко дни приемат точно това изменение - да се подредят нещата в един търг по следният начин:
Х наддава, отказва се, губи задатъка, У е втори, печели търга, задължително трябва или да плати или да се откаже. Досега можеше да се откаже и тогава преминава на третият купувач (ако има такъв).
Тоест сега Банката иска да се дойде до този момент - да Ви притиснат да платите в 7-дневен срок цялата цена по търга, така както сте го спечелили.
Банките не са привилегировани, това са поредните глупости на съдебните помощници по изпълнението. Наистина чакат такава промяна в закона.
1. Има ли нещо скрито от казаното горе (имате ли някаква игра с Банката или с другият участник, със самият длъжник).
2. Искате ли да купите апартамента или както дойде - защото нищо не губите и в двата случая. Ако се откажете навреме от играта с търга, не губите задатъка. Ако възложат на Вас апартамента, трябва да платите незабавно цялата цена и тогава при един ден дори забава - губите задатъка.
Подозирам, че сте станал жертва на измама, защото:
- В парламента (с извинение за обидната дума) от няколко дни приемат точно това изменение - да се подредят нещата в един търг по следният начин:
Х наддава, отказва се, губи задатъка, У е втори, печели търга, задължително трябва или да плати или да се откаже. Досега можеше да се откаже и тогава преминава на третият купувач (ако има такъв).
Тоест сега Банката иска да се дойде до този момент - да Ви притиснат да платите в 7-дневен срок цялата цена по търга, така както сте го спечелили.
Банките не са привилегировани, това са поредните глупости на съдебните помощници по изпълнението. Наистина чакат такава промяна в закона.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Банката - "кредитоискател"
а кой е "кредитодател" ?
Ако вземането на банката надвишава цената, което в повечето случаи е така, тя освен да плати ранзоските на СИ друго няма да дава и ще и бъде възложен имота на по-високата цена, която тя е дала... пък после ще се чуди какво да го прави.
Едва ли ще се стигне до вашето наддавателно предложение изобщо.
Лек ден!
а кой е "кредитодател" ?
Ако вземането на банката надвишава цената, което в повечето случаи е така, тя освен да плати ранзоските на СИ друго няма да дава и ще и бъде възложен имота на по-високата цена, която тя е дала... пък после ще се чуди какво да го прави.
Едва ли ще се стигне до вашето наддавателно предложение изобщо.
Лек ден!
- marlex
- Младши потребител
"Х наддава, отказва се, губи задатъка, У е втори, печели търга, задължително трябва или да плати или да се откаже. Досега можеше да се откаже и тогава преминава на третият купувач (ако има такъв)."
Изменението е в смисъл, че следващия наддавач не се поканва да закупи, ако иска / както е сега / и има право да откаже поканата, а директно той се обявява за купувач, стига да не си е изтеглил задатъка и ако не внесе цената - губи задатъка.
Лек ден!
Изменението е в смисъл, че следващия наддавач не се поканва да закупи, ако иска / както е сега / и има право да откаже поканата, а директно той се обявява за купувач, стига да не си е изтеглил задатъка и ако не внесе цената - губи задатъка.
Лек ден!
- marlex
- Младши потребител
Аз искам да закупя апартамента, но Съд. Изп. не ме е поканил дори и устно. Нямам никакви игри с когото и да е, иначе изобщо нямаше да пиша тук. Да не би да искате да кажете, че има вероятност в момента да тече срока, в който трябва да предоставя парите, за да не си изгубя депозита. В седемдневен срок мога да намеря тези пари, това не ме притеснява. Стига някой да ме извести, че трябва да го направя...
Аз подозирам, че на Банката й се струват прекалено малко парите, които обявих на търга и с които мога да го спечеля. Затова се страхувам да не бъда преметнат по някакъв начин и се надявам ако някой от вас има предположение да го сподели.
Благодаря.
п.с. Извинявам се за невежеството проявено още в заглавието на темата. Не се срамувам
Аз подозирам, че на Банката й се струват прекалено малко парите, които обявих на търга и с които мога да го спечеля. Затова се страхувам да не бъда преметнат по някакъв начин и се надявам ако някой от вас има предположение да го сподели.
Благодаря.
п.с. Извинявам се за невежеството проявено още в заглавието на темата. Не се срамувам
- deyan_sashev
- Нов потребител
Теглете си задатъка. Както е казал съветският поет с китара :
. Щом банката е наддавала, значи или е искала да вдигне цената или да придобие имота на висока цена , за да си оправи счетоводно "лошия кредит" - придобихме имот, ама почти погасихме кредита с негоВладимир Висоцки написа:Мол видишь сам - здесь больше нечего ловить
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Препоръчвате да си изтегля задатъка защото имате лошо чувство или имате нещо предвид. Защото ако Банката иска да си придобие имота на висока цена, нищо не мога да направя. Тя наддава за да вдигне цената, но този който й се хвана вече е извън играта, защото изтегли задатъка си. Аз съм третия, но със значително по-ниска цена и подозирам че на Банката това не й харесва. Може ли тя да анулира търга или аз да бъда ощетен с размера на депозита си по някакъв начин?
- deyan_sashev
- Нов потребител
deyan_sashev написа: Аз съм третия, но със значително по-ниска цена и подозирам че на Банката това не й харесва. Може ли тя да анулира търга или аз да бъда ощетен с размера на депозита си по някакъв начин?
Не може да анулира търга. Може (теоретично) да заяви, че не желае да придобие имота и да не внесе по този повод такса за възлагането на съд. изпълнител и тогава да се стигне до Вашето предложение, но едва ли ще стане така, както са писали по-горе... Няма как да си загубите депозита, но едва ли има смисъл да го държите много дълго при съд. изпълнител.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
-
gudio - Активен потребител
От щедрите Ви отговори разбрах, че няма защо да се притеснявам за парите си и че едва ли ще успея да придобия имота.
Едно само не мога да схвана. Защо банката вече 13-ти ден не предприема нищо и въпреки това не ни се обаждат? Нали срока бе 7 дни. Явно на нея й се дава повече време да вземе решение. Аз предполагам, че Банката се надява да изтегля депозита си и така търга да остане без купувачи. Все пак моята цена не е толкова висока..
Едно само не мога да схвана. Защо банката вече 13-ти ден не предприема нищо и въпреки това не ни се обаждат? Нали срока бе 7 дни. Явно на нея й се дава повече време да вземе решение. Аз предполагам, че Банката се надява да изтегля депозита си и така търга да остане без купувачи. Все пак моята цена не е толкова висока..
- deyan_sashev
- Нов потребител
Само да вметна - никой не може да Ви преметне, сега горе-долу схващам картината. Затова и Ви питах, каква игра играете.
Нали знаете - на лекар всичко се показва, на адвокат всичко се разказва. На съдия нищо не се показва, защото може да е обратен.
И горестоящите са точно съдебни-изпълнители, има служители в Банка и т.н. Доколкото се сещам работят с Банки.
При Банките положението е дълбоко психиатрично - те са ненормални и като поведение и като реакции и като комуникация с околните. Страдат от параноя служителите им - трудно взимат решения, ето сам виждате - 16 дни бавят решението.
Не си теглете депозита, а направете молба, с която да искате възлагане. Нали имате сумата по сметка/кеш?
Нали знаете - на лекар всичко се показва, на адвокат всичко се разказва. На съдия нищо не се показва, защото може да е обратен.
И горестоящите са точно съдебни-изпълнители, има служители в Банка и т.н. Доколкото се сещам работят с Банки.
При Банките положението е дълбоко психиатрично - те са ненормални и като поведение и като реакции и като комуникация с околните. Страдат от параноя служителите им - трудно взимат решения, ето сам виждате - 16 дни бавят решението.
Не си теглете депозита, а направете молба, с която да искате възлагане. Нали имате сумата по сметка/кеш?
- ivan_lawyer
- Старши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|