- Дата и час: 01 Дек 2024, 06:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
закачка
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: закачка
Да, това е интересна тема....
Предполагам няма да получите копие от ИД, така щото не сте администратор на лични данни, а дори да сте не сте адвокат а дори да сте- не сте пълномощник на всички страни по делото. В последното има данни за поне още 5 човека, ерго- молба с изброяване на страниците, като за всяка заплащате такса от 2.70лв.
Готино, нали! Ма не било съвсем законосъобразно? - хе, хе..., но... така действат определени ЧСИ- съгласно нЕкво указание на техната камара.
Само не съм проследила проблема- е ли обжалван един такъв отказ.
А, вие- наемете си адвокат!
Предполагам няма да получите копие от ИД, така щото не сте администратор на лични данни, а дори да сте не сте адвокат а дори да сте- не сте пълномощник на всички страни по делото. В последното има данни за поне още 5 човека, ерго- молба с изброяване на страниците, като за всяка заплащате такса от 2.70лв.
Готино, нали! Ма не било съвсем законосъобразно? - хе, хе..., но... така действат определени ЧСИ- съгласно нЕкво указание на техната камара.
Само не съм проследила проблема- е ли обжалван един такъв отказ.
А, вие- наемете си адвокат!
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря за отговора poli_g. Една моя позната ме убеждава,че това било мълчалив отказ който се обжалвал по АПК, но тя все още е студент по право и реших да се консултирам и в този форум. Значи е на прав път момичето.
- lsd123
- Младши потребител
Предполагам колегата е втори курс- до 4-5 има време, тогава отговорът и ще е съвсем различен. Но вие няма да имате това време, за ползата пък съвсем отделно.
АПК няма място в този казус. Никакво.
АПК няма място в този казус. Никакво.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:съгласно нЕкво указание на техната камара.
НЕма такова указание (поне аз не съм чувАл за такова!)
Има Закон за ЧСИ за тази работа:
(3) Изнасянето на дела или документи от служебния архив извън кантората от компетентни органи се извършва само чрез копие и въз основа на писмен акт на съдия или прокурор. Заверените от частния съдебен изпълнител копия на дела и документи се предават срещу подпис на изрично и поименно посочено в акта длъжностно лице.
За какво Ви е копие на цялото дело? Обикновено едно заверено копие на ПДИ е напълно достатъчно. Копие на делото му трябва само на съда!
АПК щеше да се прилага, ако ЧСИ бяха държавни органи, ама нали са само едни "бизнесмени" (справка - мнението на ЗДДС, НАП, КЗК и др.)...
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Благодаря, ще се ориентирам към адвокат
- lsd123
- Младши потребител
kalahan2008 написа:poli_g написа:съгласно нЕкво указание на техната камара.
НЕма такова указание (поне аз не съм чувАл за такова!)
Има Закон за ЧСИ за тази работа:
(3) Изнасянето на дела или документи от служебния архив извън кантората от компетентни органи се извършва само чрез копие и въз основа на писмен акт на съдия или прокурор. Заверените от частния съдебен изпълнител копия на дела и документи се предават срещу подпис на изрично и поименно посочено в акта длъжностно лице.
За какво Ви е копие на цялото дело? Обикновено едно заверено копие на ПДИ е напълно достатъчно. Копие на делото му трябва само на съда!
Знаеш, че нямам против, когато играта е коректна.
По отношение указанието - и останалите ти колеги не знаят да има такова, в този и други съдебни райони, но за двама - има.
И обикновено едно копие на ПДИ не е достатъчна, извинявай, така щото само с нея не можеш да докажеш липсата на обстоятелства и факти относими към едни последици към които се домогва Д.
За какво би могло да ми бъде ли? Да видим- аз съм педантична и си правя архив в който имам копия от всичките доказателства по делата с които съм се заела. ИД станало един лакът обем- начислявани разни такси, като го прелистиш половината съобщения не са изпращани или поне няма данни да са получени от адресатът им. На крак не ми се ще да ревизирам действията- искам да съм на уютно място в офиса и на спокойствие.
А съм си платила за това, нъл тъй.
Ти защо си против да се дава копие от цялото ИД? И какво общо има нормата на ал.3 на чл. 22 когато молител е страна по ИД? Трябва да го третирате за "компетентен орган"...ама не е. Тя е неотносима към питането и темата тук.
п.п. ДСИ никога не са ми постановявали отказ на такава молба.
Последна промяна poli_g на 14 Ное 2010, 15:24, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Абе няма проблем да си се снабдя с копие от ИД от ДСИ ,след като си платя таксата , къв е проблема от ЧСИ , те да не са по-вече от колегите си ?
Аз също събирам бумаги и що да не събирам ...и така царя дава пъдаря не дава ...
Аз също събирам бумаги и що да не събирам ...и така царя дава пъдаря не дава ...
- donna
- Старши потребител
Айде е аз да се изкажа.
Не съм СЪД (съдебна институция), но пък си имам копие 1:1 от изпълнителното дело. Не мога да не споделя, че в първия момент имаше хън-мън, но в следващия - чинно ми изготвиха това, което поисках - подпис, печат, вярно с оригинала....
Не съм СЪД (съдебна институция), но пък си имам копие 1:1 от изпълнителното дело. Не мога да не споделя, че в първия момент имаше хън-мън, но в следващия - чинно ми изготвиха това, което поисках - подпис, печат, вярно с оригинала....
-
Melly - Старши потребител
Ала си плати на страница, нали Мелка?
Пак питам- нормата на чл. 22 относима ли е за страна по делото?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Ала си плати пна страница, нали Мелка?
Естествено.
Не съм дребнава (туй към Гъдьо и Калахан).
-
Melly - Старши потребител
Аз не отказвам копия от дела на страните. Така или иначе, винаги могат да пуснат някаква безумна жалба и пак ще се "снабдят" с мечтаното копие, само `дето ще си го четат в съда Следват обикновено после някакви истерии в стил "ама той ми е ровил в родословието, до девето коляно, `ма как така " и жалби до КЗЛД и т.н. Повечето, да не кажа абсолютно всички неща по делото не са тайна за никого, така и така трябва да уведомяваш страните за действията си, какво скрито може да научат от делото, че да НЕ им го даваш ? Същата история е с исковите и всякакви други дела. ЗЗЛД е ... хайде да не се впускаме в коментари по този закон...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
gudio написа::roll: Аз не отказвам копия от дела на страните. Така или иначе, винаги могат да пуснат някаква безумна жалба и пак ще се "снабдят" с мечтаното копие, само `дето ще си го четат в съда ... Повечето, да не кажа абсолютно всички неща по делото не са тайна за никого, така и така трябва да уведомяваш страните за действията си, какво скрито може да научат от делото, че да НЕ им го даваш ? Същата история е с исковите и всякакви други дела.
Е, сега разбра ли защо те уважавам? Защото често пишеш самата истина и не се скатаваш. Защото си принципен и не се ръководиш само от собствена облага.
Адвокатурата е загубила, когато си напуснал редиците и.
п.п. Респект и уважение и към kalahan.
- Гост.
- Старши потребител
gudio написа::roll: Аз не отказвам копия от дела на страните. Така или иначе, винаги могат да пуснат някаква безумна жалба и пак ще се "снабдят" с мечтаното копие, само `дето ще си го четат в съда
Е, че те винаги могат да си прегледат делото и в кантората, никога не съм отказвал да си го гледат. А ако им трябва копие да се снабдят със съдебно удостоверение - няма проблем тогава. Няма проблем и с отделни документи- ПДИ, запори, възбрани, ако трябва и разпореждания за начислените такси...но не и цялото дело.
Но за общо ползване, ей така, за спорта - не. Защо ли? Защото законът така казва. Винаги, когато някой длъжник иска копие от делото, това е за да се размахват компромати, да се пускат жалби до МП, КЧСИ, СГС, КЗП, Главна прокуратура, омбудсмана, Страсбург и къде ли не. Никога не е с някакви добри помисли, винаги е с цел да се направи мръсно на ЧСи и да се упражнява натиск. А аз много мразя такива изнудвачески истории.
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
Моля, ще задам още един въпрос, може би глупав за вас . В какъв срок ЧСИ трябва да ти издаде удостоверение, че нямаш образувано изп. дело и ако не издаде как да го обжалвам.
- lsd123
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|