начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

Може ли ЧСИ да те изхвърли от единствено жилище?

Може ли ЧСИ да те изхвърли от единствено жилище?

Мнениеот stoil_ » 08 Апр 2010, 12:31

дравейте. Извинте невежеството ми. Имам нужда от помощ, ще се опитам да разкажа казуса максимално разбираемо...

Жилище е ипотекирано към банка, ипотеката се обслужва редовно. Собственик на жилижето е наследник на родител. Наследява всичко а не по опис - т.е. активи и пасиви.

Родителят дължи пари на кредитор /не банката/ по запис на заповед. сега ЧСИ иска парите от длъжника - едва навършило пълнолетие момиче. Тя няма друго жилище и живее там с баба си инвалид 90+ % и баща си също инвалид 90+ %...

никои от тях не притежава друго жилище.

жилището би трябвало да е несеквестируемо... ?! нали?

да, то има ипотека, но тя не е към кредитора. закона казва, че несеквестируемостта отпада отпада когато жилището е ипотекирано към кредитора...

с думи прости? ще остане ли едно момиче което само се грижи за 2ма много възрастни и болни хора на улицата? ще останат ли и те на улицата?

това ако е законно, морално ли е? жилището вече е оценено и скоро ще бъде пуснато на търг.... какво може да се направи?

момияето едва смогва да изплаща ипотеката /също завещана от родителя/

моля помогнете ми ако можете - тя няма 30% от сумата по заповедтта... сумата е огромна!

отделно има доказателства, че поне част от заема е погасен.. има вносни бележки от банки...

но ЧСИ има заповед за изпълнение и не се интересува от нищо...

2ма инвалиди и едно младо момиче което прави чудеса за да се грижи за тях, не го трогват.... какви варианти има? много ви благодаря предварително.

С.
stoil_
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство