начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Моля, помогнете!

Моля, помогнете!

Мнениеот malkoto_a » 23 Мар 2010, 11:48

Получавах издръжка за трите си деца от Община Велико Търново от Юни 2007г. През месец Април 2009г. Адвокатката ми даде на частен съдия изпълнител два изпълнителни листа, единият е за промяна на издръжката на синът ми, а другият за промяна на издръжка на другите две деца-близначки. Съответно съдия изпълнителя изпраща документацията към Община Велико Търново. През месец Юли Община В. Търново не само, че не коригираха издръжките, а и ми ги спряха изобщо. От Общината ми обясниха, че имало грешка в изчисленията и докато не се отстрани няма да получавам издръжката. Платих такса за изчисление на издръжката на съдия изпълнителят и всичко, което е необходимо съм направила. И така се започна едно лутане и препращане на документация между съдия изпълнител и Общината, отправяне на упреци и кой не си е свършил работата между Община, съдия изпълнител и адвокат, а аз не получавам издръжка. С влизането на новата Наредба, цялата документация бе прехвърлена в Община Сухиндол. От там започнаха да ми изплащат издръжката от месец Октомври с увеличението до днес, но ми отговориха, че неизплатената издръжка не могат да ми я изплатят, и че трябва да ми я изплати Община Велико Търново. От Община Велико Търново съответно отказват, защото документацията не била вече при тях.
Имам няколко въпроса към специалистите:
1. В случаят коя Община трябва да ми изплати издръжката и какъв е реда за това?
2. Към кого да се обърна по горе изложеното?
3. Възможно ли е да не ми изплатят присъденото и имат ли право на това?
Ще съм Ви безкрайно благодарна за помощта.
Последна промяна malkoto_a на 31 Мар 2010, 10:03, променена общо 1 път
malkoto_a
Младши потребител

Re: Изплащане на присъдена издръжка чрез ЧСИ

Мнениеот malkoto_a » 25 Мар 2010, 09:52

Ще съм Ви безкрайно благодарна, ако все пак някой се отзове на молбата ми за помощ и ми даде някои насоки.
Благодаря предварително!
malkoto_a
Младши потребител

Re: Моля, помогнете!

Мнениеот pitasht » 01 Апр 2010, 15:37

не искам да ви обърквам, но ето моето мнение:
Платих такса за изчисление на издръжката на съдия изпълнителят и всичко, което е необходимо съм направила казвате вие;
не мисля че това изобщо е било нужно, първо по изпълнително дело сте освободени от такси, второ-то ЧСИ си праща в специален документ сумите, които следва да ви се изплащат и общината смята.
По принцип е трябвало да поискате от ЧСИ справки за имотното състояние на длъжника и ако няма имущество и не работи да ви се издаде удостоверение и да ви се плати.
Кое е наложило промяна на общината не разбрах, моля уточнете.
Ако имате повече въпроси и проблеми пишете ми на лични, от региона съм
pitasht
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство