начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

пуснато възражение

пуснато възражение

Мнениеот msh » 19 Фев 2010, 18:02

Здравейте, в началото на декември си извадих изпълнителен лист по запис на заповед и пуснах на СИ мои длъжници. За мое съжаление обаче те са пуснали възражение и получих известие, че изпълнителното дело се спира. Сега трябва в едномесече срок аз да представя доказателства в съда, че въпросните хора наистина ми дължат парите и да си заплатя някакви държавни такси. Може ли някой да ми обясни за какво става въпрос? Какви доказателства да представя при положение, че имам запис на заповед, чийто оригинал е в съда и какви ще са тези държавни такси? И колко време може да се проточи това дело?
msh
Нов потребител

Re: пуснато възражение

Мнениеот ivan_lawyer3 » 19 Фев 2010, 18:25

При това положение трябва да водите иск за дължимост на сумата.

Не е необходимо да доказвате вреда, тъй като записната заповед сама по-себе си е паричен дълг, тя не е във връзка с друг дълг и т.н.

Доплащате още 2% такса към съда и така.

Всичко това утежнява положението на Вашите длъжници.

Към разходите дотук, ще платят и нови такси, ще бъдат осъдени да платят всички разходи.

Същият случай имам сега, но с обратен знак, по платен вече запис на заповед, адвокатският хонорар достигна половината от сумата - тоест ако си бяха траяли, нямаше да видят чудо.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот msh » 19 Фев 2010, 18:44

аз ще трябва ли да си наемам адвокат? И ако да тези рзходи ще ми бъдат ли присъдени? В изпълнителния лист пише, че се присъжда и законна лихва каква е тя колко процента годишно?
msh
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 19 Фев 2010, 22:19

msh написа:аз ще трябва ли да си наемам адвокат?

Трябва!
Аз си наемам. Вярно, не му плащам, но се води, че го наемам! :shock:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот Гост. » 19 Фев 2010, 22:36

msh написа:аз ще трябва ли да си наемам адвокат? - [color=#0000BF]препоръчително.
И ако да тези рзходи ще ми бъдат ли присъдени? - ако ги поискате, съдът ще се произнесе в постановеното СР.
В изпълнителния лист пише, че се присъжда и законна лихва каква е тя колко процента годишно?

ОЛП на БНБ за периода плюс 10 пункта, както е определена в Постановление 72
Гост.
Старши потребител

Мнениеот msh » 19 Фев 2010, 22:48

Благодаря за съветите и аз имам познат адвокат и ще го наема
msh
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство