- Дата и час: 28 Ное 2024, 10:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
пуснато възражение
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
пуснато възражение
Здравейте, в началото на декември си извадих изпълнителен лист по запис на заповед и пуснах на СИ мои длъжници. За мое съжаление обаче те са пуснали възражение и получих известие, че изпълнителното дело се спира. Сега трябва в едномесече срок аз да представя доказателства в съда, че въпросните хора наистина ми дължат парите и да си заплатя някакви държавни такси. Може ли някой да ми обясни за какво става въпрос? Какви доказателства да представя при положение, че имам запис на заповед, чийто оригинал е в съда и какви ще са тези държавни такси? И колко време може да се проточи това дело?
- msh
- Нов потребител
Re: пуснато възражение
При това положение трябва да водите иск за дължимост на сумата.
Не е необходимо да доказвате вреда, тъй като записната заповед сама по-себе си е паричен дълг, тя не е във връзка с друг дълг и т.н.
Доплащате още 2% такса към съда и така.
Всичко това утежнява положението на Вашите длъжници.
Към разходите дотук, ще платят и нови такси, ще бъдат осъдени да платят всички разходи.
Същият случай имам сега, но с обратен знак, по платен вече запис на заповед, адвокатският хонорар достигна половината от сумата - тоест ако си бяха траяли, нямаше да видят чудо.
Не е необходимо да доказвате вреда, тъй като записната заповед сама по-себе си е паричен дълг, тя не е във връзка с друг дълг и т.н.
Доплащате още 2% такса към съда и така.
Всичко това утежнява положението на Вашите длъжници.
Към разходите дотук, ще платят и нови такси, ще бъдат осъдени да платят всички разходи.
Същият случай имам сега, но с обратен знак, по платен вече запис на заповед, адвокатският хонорар достигна половината от сумата - тоест ако си бяха траяли, нямаше да видят чудо.
- ivan_lawyer3
- Потребител
аз ще трябва ли да си наемам адвокат? И ако да тези рзходи ще ми бъдат ли присъдени? В изпълнителния лист пише, че се присъжда и законна лихва каква е тя колко процента годишно?
- msh
- Нов потребител
msh написа:аз ще трябва ли да си наемам адвокат?
Трябва!
Аз си наемам. Вярно, не му плащам, но се води, че го наемам!
- usra_ovcova
- Потребител
msh написа:аз ще трябва ли да си наемам адвокат? - [color=#0000BF]препоръчително.
И ако да тези рзходи ще ми бъдат ли присъдени? - ако ги поискате, съдът ще се произнесе в постановеното СР.
В изпълнителния лист пише, че се присъжда и законна лихва каква е тя колко процента годишно?
ОЛП на БНБ за периода плюс 10 пункта, както е определена в Постановление 72
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря за съветите и аз имам познат адвокат и ще го наема
- msh
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|