- Дата и час: 01 Дек 2024, 02:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Плащания към топлофикация
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Плащания към топлофикация
Дължа на ТФ София суми по сметки от юни 2007 г. насам. Периодично плащам по 1 до 3 от старите сметки годишно. Могат ли да заведат дело срещу мен? Благодаря за помощта, макар и предварително!!
- vidovden
- Нов потребител
Re: Плащания към топлофикация
Абе те че могат, могат, въпроса е дали си струва?
Обикновено се прави някаква кампания, разпечатват се първите 100-200-500-1000 длъжника с най-големи суми, и се почват дела за назидание и всяване на страх у другите. Въпроса е колко ще е голям списъка и какви са ви задълженията. Тоест дали ще "се класирате" в този списък...
Сега, ако при това "периодично плащане" на сметките сумата намалява, дори и при образуване на производство, бихте могли да обясните, че правите всичко по силите си, имате желанието да погасите задълженията си, и да помолите за някакво разсрочване, но ако на 6 месеца плащате по 1 сметка.... няма да върже.
Обикновено се прави някаква кампания, разпечатват се първите 100-200-500-1000 длъжника с най-големи суми, и се почват дела за назидание и всяване на страх у другите. Въпроса е колко ще е голям списъка и какви са ви задълженията. Тоест дали ще "се класирате" в този списък...
Сега, ако при това "периодично плащане" на сметките сумата намалява, дори и при образуване на производство, бихте могли да обясните, че правите всичко по силите си, имате желанието да погасите задълженията си, и да помолите за някакво разсрочване, но ако на 6 месеца плащате по 1 сметка.... няма да върже.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: Плащания към топлофикация
Неплатени от юни 2007 са главница в размер на 2100 лв и лихви на стойност 300 лв. Лихвите ахааа да започнат да отпадат по давност и една славолюбива баба (титуляр на сметката) взе, че подписа уведомително писмо... Въщност покривам по 3 поредни най-стари сметки.
- vidovden
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|