начало

Парламентът не успя и при шестия опит да си избере председател Парламентът не успя и при шестия опит да си избере председател

забрана за напускане

забрана за напускане

Мнениеот radi_1985_ » 01 Дек 2009, 18:19

Здравей те!Ще съм благодарна,ако някой помогне със съвет или информация по проблем,който има мой много близък роднина!
Проблемът е следният:той тегли потребителски кредит,обезпечен от двама поръчители,това се случва преди три години.След няколко месеца фирмата му фалира и той е принуден да търси работа в чужбина,за да погасява дълговете си.Тъй като няколко месеца не може да си намери постоянна работа и няма почти никакви доходи не може да изплаща кредита си тук в Бг и той става изискуем.Разбират се с поръчителите те да изплатят кредита като той им се издължи във времето за погасения от тях негов дълг.В продължение на две години той им е изпращал пари от чужбина като за съжаление има документи само за малка част от тях.В края на това лято той се прибира за две седмици и когато тръгва да се връща на обратно на границата му казват,че има забрана за напускане от частен съдебен изпълнител.Оказва се,че още когато са изплатили кредита му те са потърсили услугите на съдебния изпълнител за дължимата сума по кредита,но те не са оттеглили иска си,макар той да им е изпращал пари.В момента е в много лоши отношения с тях(по разбираеми причини),а съдия изпълнителя казва,че сумата по иска трябва да се изплати.
Въпросът ми е не как да постъпи с поричителите,а какво трябва да се направи,за да отпадне забраната и да не плаща за едно и сащо нещо два пъти?
Ясно е,че те го изнудват за пари и следващият въпрос ми е има ли някаква давност целия този цирк,който са му спретнали двамата поръчители?
Благодаря на всеки,който помогне,защото той е съвестен човек и работодателят му все още го чака,но не се знае това колко ще продължи и предполагам,че на всеки е ясно как се намира работа в чужбина особено в период на криза!
radi_1985_
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство