начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Срок за действията на ЧСИ

Срок за действията на ЧСИ

Мнениеот hwang » 09 Апр 2009, 10:31

Добър ден, колеги!
Мисля си, има ли срок (на мен май не ми е известен) за осъществяване на действие от ЧСИ. Например: при депозирана молба от взискателя за прекратяване на изпълнителното производство, в какъв срок ЧСИ-то следва да прекрати производството. Дали може по аналогия някакъв срок да се приложи за това. Или да приемем, че трябва да стане "в разумен срок", "в най-кратки срокове" или други неопределени неща. Целта е да го гоним, че не го е направил, така че искам да се позова на текст. Благодаря на отзовалите се.
hwang
Младши потребител

Re: Срок за действията на ЧСИ

Мнениеот p_dyan » 27 Апр 2009, 20:22

И аз не мога да посоча конкретен текст, но ми се върти в главата 7 дневен срок в който съдебния изпълнител трябва да извърши или откаже поискано действие. Gudiо тук би могъл да ни е от полза.
p_dyan
Потребител

Мнениеот gudio » 27 Апр 2009, 21:18

Имаше... ама в стария ГПК - Чл. 325а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., в сила от 01.09.2005 г.) Държавният или частният съдебен изпълнител се произнася по молбата за изпълнение в 7-дневен срок.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Апр 2009, 23:57

Споко, Стамболиев скоро ще се погрижи да бъдат заличени от лицето на земята всички изедници - душевадци ЧСИ (със съответните законодателни промени) :mrgreen: Само чл. 441 ГПК за таквизи изрУди :mrgreen:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот gudio » 28 Апр 2009, 00:48

:lol: Да не си ходил на безплатния семинар по ГПК, дето тук го обсъждат и после имало ли, нямало лекс-среща ? От моите момичета ходили и споменаха нещо там за "гадни алигатори" :lol: по адрес на ЧСИ, ама нещо не им стискаше да ми разкажат подробности (а аз бях в лошо настроение от поредните пропуски в кантората) :?:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 28 Апр 2009, 07:28

:D Не, аз бях на платения /алтерантивен/ семинар, провеждащ се по същото време на един километър разстояние :mrgreen:
Професор Стамболиев (един от само тримата в България :!: :wink: ) не пропусна да отбележи, че чете какво се пише в "чата" :lol: (lex.bg, аслъ :lol: ), както и не пропусна да отбележи как ЧСИ-тата били адвокати на взискателя, как правели каквото си искат и как непременно трябва да бъдат премахнати, изкоренени и унищожени като грозен цирей на българската правна действителност :mrgreen:
Всичко хубаво в новия ГПК е негово творение, всичко грозно - на законодателя :mrgreen:
А иначе да, и там имаше войнстващи колеги-адвокати, които само рИваха ("не ми администрират жалбата вече 1 година"..."те ЧСИ-тата, само игри играят...правят, каквото си искат..." :mrgreen:)
Съдиите малко по-сдържани бяха, но между редовете се виждаше, че и те нещо... :wink:
Така че да чакаме какъв ще е новият Парламент и да си готвим багажа за борсата :wink: Изображение
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 30 Апр 2009, 12:51

Каквото щът да правят - една например бави две години жалбата.

Аз направо им казвам - така и така дългът не се плаща заради бавенето - ще дойда - май-юни - дефакто така и ще стане.

Другият номер е с пощенският клон - като се сприятелиш с пощенските служители по адреса - винаги добрите адвокати имат един-два адреса - в резерв, служителите забавят необходимото време за известия и т.н.

Освен това никога не ползвам мобилен - от съображения за призоваване по мобилния.

Отложено дело - спечелено дело.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот p_dyan » 21 Май 2009, 00:44

Просто леко трябва да се разширят възможностите да се обжалват действия на ЧСИ и то само на 1 инстанция - окр.съд.
Говорено е за прекомерния адвокатски хонорара спрямо сумата, за погрешни изчисления на такса , за задържане на суми, за силно отклоняващи се оценки на имоти и други случаи.
p_dyan
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство