След като СИ ми възложи 1/2 от недв.имот, съпругата-недлъжник, която преди това обжалва опис, оценка, пуб.продан, сега представи един АДС от 79 год., че е иззета 1/2 от същия имот по Наредба за събиране на държ.вземания, където е упомената само името на съпруга като собственик и като неиздължил се.
Аз проверих в Областа - няма други документи към акта и не е актуван на ново в последствие.
В Общината не знаят за такъв акт и не ги интересува - не била общинска собственост.
В Държ.архив няма Решения относно изземането, няма Заповеди от 79 год.във връзка с имота в Общината.
В Данъчното имота се води на съпруга-длъжник, въпреки че съпругата оспорва, че останалата 1/2 е нейна. Има постановено съд.решение в изпълнителното ми дело, че имота от построяването му 69 г. е в СИО.
В партидата на имота няма вписани възбрани, решения и др. относно вземане от 79 год., нито че става индивидуална собственост на съпругата.
Може ли някой да ми каже има ли основание да се смята, че АДС от 79 г. е доказателство за съсобственост на държавата? И ако конфискацията е прекратила СИО-то, защо никъде не е вписано? Възможно ли е имота да е реституиран по ЗВСОНИ или някой друг, а да не е отбелязано в АДС-то?
Благодаря предварително.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 09:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
с АДС от 1979 се обжалва възлагане
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: с АДС от 1979 се обжалва възлагане
АДС записано ли е че е само за 1/2 от имота ,пише ли въз основа на какво ,кой го е съставил ,в областа би скледвало да има и др. документи към преписката
я дайте по -вече инфо относно тоя АДС
я дайте по -вече инфо относно тоя АДС
- donna
- Старши потребител
В АДС-то пише 1/2 ид.част, но не се разбира дали 1/2 защото е прекратена СИО
( Воабще възможно ли е някой от Изп.Ком. или някой си Нач.отдел. да ПРЕКРАТЯВА СИО или 1979г. и това ли е било в ПРАВОМОЩИЯТА ИМ?)
или 1/2 от оценката на имота (която е записана), е било задължението на съпруга.
АДС-то не се чете от кого е подписано, но е одобрено от зам.председател на Общ.НС, въпреки че не открих в протоколите нищо за изземването.
Няма преписка!! В досието НЯМА НИЩО!!
( Воабще възможно ли е някой от Изп.Ком. или някой си Нач.отдел. да ПРЕКРАТЯВА СИО или 1979г. и това ли е било в ПРАВОМОЩИЯТА ИМ?)
или 1/2 от оценката на имота (която е записана), е било задължението на съпруга.
АДС-то не се чете от кого е подписано, но е одобрено от зам.председател на Общ.НС, въпреки че не открих в протоколите нищо за изземването.
Няма преписка!! В досието НЯМА НИЩО!!
- НИНА
това трябва да е станало повреме на брака ,до не е било за задължение на съпруга длъжник , предполагам, че са унищожено съдебното решение ,тоест мисля ,че си във втората хипотеза от това което си цитирала , ще потърся в някои от по-старите литератури от онова време имам нещо но не обещавам дали ще намеря
- donna
- Старши потребител
От всичко, което прочетох не успях да попадна на текс, който да конкретизира какво става при солидарно задължение на съпрузите. Навсякъде се говори за несолидарно.
Ако не съм изплатил целия данък сгради на имот в СИО, защо да ми изземват само 1/2 ид.част на съпруга. Това не е ли солидарно задължение въпреки , че не е за нуждите на семейството?
Освен това в съда без достатъчно доказателства и без съд.решение, могат ли да се произнесат така:"предполага се ,че щом е станало по време на барка, значи е прекратено СИО-то, а са пропуснали да го напишат и да го декларират"?
Ако не съм изплатил целия данък сгради на имот в СИО, защо да ми изземват само 1/2 ид.част на съпруга. Това не е ли солидарно задължение въпреки , че не е за нуждите на семейството?
Освен това в съда без достатъчно доказателства и без съд.решение, могат ли да се произнесат така:"предполага се ,че щом е станало по време на барка, значи е прекратено СИО-то, а са пропуснали да го напишат и да го декларират"?
- НИНА
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|