начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Минимално лице към улица на неурегулиран имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Минимално лице към улица на неурегулиран имот

Мнениеот guest1 » 20 Май 2024, 15:18

Здравейте всички.

Не съм влизал тези дни и „виждам“, че доста сте написали. Слагам думата „виждам“ в кавички, защото някой постове не ги виждам, чета само части от тях - които са цитирани от друг участник.

Връщам се към първия пост на питащия
devact написа:Има само 2м лице към голяма улица (единствено лице към улица), след това 20м "навътре" и след това нормален размер имот.
Т.е. за да стигна до къщата има един "коридор" 2м в продължение на 20м.
Изображение
Както се вижда от схемата, изключително трудно е да влезе по-голяма кола например. Аз бих искал този "коридор" да е поне 3 метра, но съседът ми е непреклонен, че не иска да ми продаде 1м от неговото място.

и също ще питам.

Представям Ви един имот - урегулиран поземлен имот в урбанизирана територия.
Изображение

Ето и данните за въпросното УПИ:
Поземлен имот 65200.231.7, област Велико Търново, община Велико Търново, с. Самоводене, п.к. 5040, с.Самоводене, м. --------------, вид собств. Общинска публична, вид територия Земеделска, НТП За селскостопански, горски, ведомствен път, площ 222 кв. м, стар номер 231007,
Заповед за одобрение на КККР № РД-18-704/11.10.2019 г. на ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА АГКК

Та питам - като какъв път е това, при положение, че най-тясното място е 1,60 метра? Не пожарна (3,50 метра), а нормален лек автомобил не може да мине.
Засега няма такива проблеми, защото двата имота от южната страна нямат огради по имотните граници. Но засега!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация