начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Наследство след издръжка и гледане

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство след издръжка и гледане

Мнениеот vodolej1 » 29 Дек 2011, 18:09

Уважаеми господа,
аз и съпругата ми изгледахме възрастна жена, за което тя предварително ни прехвърли къщата си с Нотариален акт при условието да я издържаме и гледаме.Това ние съвестна направихме в продължени на 2 години -тя почина на възраст 80 години миналата година. Няма наследници- разполагам с Удостоверение за наследници издадено от Общината.След като почина в документите и намерихме нотариален акт на нейно име за нива 15 дка.
Въпроса ми е възможно ли е да добием със съпругата ми право над останалата от покойната нива и ако Да-по какъв начин.Ако отговора ви е положителен ще наема съответно адвокат за придвижване на нещата.
vodolej1
Нов потребител

Re: Наследство след издръжка и гледане

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Дек 2011, 18:23

По закон се наследява от държавата.

Но на практика, можете да си замълчите и впоследствие да се впишете като собственици.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот portokal » 29 Дек 2011, 18:54

Ич никакви наследници ли няма бабичката, дори 5-6 степен на родство, тоест първи или втори братовчеди, деца или внуци на първи братовчеди...?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот vodolej1 » 29 Дек 2011, 19:33

Има жива дъщеря на нейн починал братовчед и син на починал братовчед на мъжа и (също покойник).На практика през двете години когато сме се грижили за бабата не е посетена или потърсена от тях.Тя имаше неженен син ,който почина 1 година преди да направим Нотариалния акт за издръжка и изглеждане.В Удостоверението за наследници е вписан единствено сина (покойник).
vodolej1
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 29 Дек 2011, 20:37

vodolej1 написа:.........След като почина в документите и намерихме нотариален акт на нейно име за нива 15 дка.
Въпроса ми е възможно ли е да добием със съпругата ми право над останалата от покойната нива и ако Да-по какъв начин.Ако отговора ви е положителен ще наема съответно адвокат за придвижване на нещата.

Имотът е ваш, защото сте престирал нужната грижа и издръжка на жената, изразявам надежди, че сте се погрижил и за сетния и път( пазете си всички документи- от бумащина глава не боли, а помагат), но казвате и нивицата да не изпуснем. 8)

Не ви съветвам на този етап да правите, каквото и да е- поне не до една година от смъртта на прехвърлителката, че да нямате проблеми от роднините и с имота.
За нивата- ако има договор за аренда нещата наистина ще се усложнят, но все таки да кажем след години може и да го придобиете по давност. Доста време ще мине до тогаз.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vodolej1 » 30 Дек 2011, 11:05

Благодаря Поли,
След празниците ще потърся адвокат за да опитаме какво ще стане.Само за информация - бабата ни беше съседка и сме я гледали като наша баба.Разболя се от деменция и 11 месеца плащахме на семейство което я гледаше в дома си , а не в нейния.Погребахме я както е положено и с услугите на агенция.За годишнината от как почина поръчахме и монтирахме паметник - разлепихме и некролози в селото.Разполагаме и с много документи свързани с издръжката и гледането и.
Весела и да е Честита Новата година на всички от Форума :lol:
vodolej1
Нов потребител

Мнениеот vodolej1 » 09 Яну 2012, 13:06

Честита нова година и все празници.Ходих при адвокат за нивицата и той ме отряза-каза чл.11 от Закона за наследство решава въпроса-нивата е на държавата :o .Ако някой може да се пребори с члена 11 -каня го/я за адвокат по делото.Нивата е в община гр.Разград.
vodolej@dir.bg Марков
vodolej1
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 10 Яну 2012, 01:01

Имам предложение- защо не посетите още един колега?
По правило, когато имате повече от едно мнение по определен казус е винаги ок., защото не в чл. 11 се корени проблема.
Гост.
Старши потребител

Назад към Договор за издръжка и гледане