начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Документ за земеделска земя - без доброволна делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документ за земеделска земя - без доброволна делба

Мнениеот an_alexx » 17 Юни 2013, 07:04

Здравейте,
Моят баща (който е починал) е наследник с още двама души (всички покойници) на 28 дка земеделска земя. Моите братовчеди не искат доброволна делба. Аз искам да получа документи за моя дял и да продам земята. Имам удостоверения за наследници на дядо ми и баща ми. Какъв е реда след това? Първо в ОС "Земеделие" за скица на нивите или направо при адвокат? Моля за съвет.
an_alexx
Нов потребител

Re: Документ за земеделска земя - без доброволна делба

Мнениеот n6391 » 17 Юни 2013, 08:44

Направо при адвокат. Земята е имущество в съсобственост и като такова подлежи на съдебна делба, независимо от нежеланието на братовчедите. Делбите не са предмет на самодейност и ви е необходима специализирана помощ. Освен ако някой от другите съсобственици или трети човек, извън наследниците и при определени условия, не желае да изкупи Вашия идеален дял. Което отново иде да ви подскаже, че най-добре е да се консултирате с адвокат. Успех!
n6391
Потребител

Назад към Съсобственост и делба